Pinkpop komende tien jaar niet meer met Pinksteren

Pinkpop komende tien jaar niet meer met Pinksteren

Pinkpop staat er om bekend dat het standaard met Pinksteren wordt georganiseerd. Zo ook de 50e editie van het festival op zaterdag 8 t/m maandag 10 juni. Je kon het pinksterweekend standaard opzoeken in je agenda om te weten wanneer Pinkpop plaatsvindt. Dat gaat echter veranderen na komende editie. De komende tien jaar zal Pinkpop namelijk in een ander weekend van juni plaatsvinden.

Dit meldde Jan Smeets, oprichter van het festival, aan L1mburg Centraal. De komende jaren valt Pinksteren namelijk te vroeg in mei waardoor het voor de organisatie lastig wordt om goede artiesten te strikken. Daar heeft het, het dit jaar al lastig mee. Zo besloot de band Muse een eigen tournee, in Nederland in het Goffertpark, te organiseren in plaats van de festivals af te gaan.

Verder maakte Smeets bekend dat het bezig is om de bands Golden Earring en Rowwen Hèze naar de jubileimeditie van Pinkpop te halen. Deze artiesten zijn nog niet officieel bevestigd, maar de kans is groot dat ze aanwezig zijn op het Limburgse festival. Wel is het zeker dat Fleetwood Mac en Mumford & Sons spelen op Pinkpop.

3 januari 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter