Plastic festival bekertje moet weg vanaf 2024

Plastic festival bekertje moet weg vanaf 2024

Vanaf januari 2024 moeten alle plastic wegwerpbekers en plastic verpakkingen van maaltijden verdwenen zijn op de werkvloer en festivals en in de horeca. Zo kampen de festivalorganisaties en bierleveranciers met een probleem. Er wordt al tijden naar oplossingen en alternatieven gezocht, maar nu moeten die er toch echt ook komen.

Bij onder anderen Lowlands zijn ze sinds 2005 al bezig met verduurzamen. Zo maken zij gebruik van PLA drinkbekers. Dit zijn drinkbekers gemaakt van suikerbiet of mais. De beker ziet er nog hetzelfde uit als een ‘gewone’ plastic beker, maar deze bekers worden na afloop gerecycled tot nieuwe grondstof.

De organisatie van het Startschotgala, dat de opener van het festivalseizoen gaat zijn, heeft ook een mooi initiatief bedacht. Wanneer je tien lege plastic glazen inlevert krijg je daar één gratis drankje ter waarde van een munt voor terug. Zo kan je met een paar minuutjes glazen rapen een heel goedkoop festival beleven. Zou houdt de organisatie het festival beter schoon en wordt er meer gerecycled.

30 maart 2022

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter