Report: 538 Jingle Ball

Report: 538 Jingle Ball

Radio 538 organiseert op zaterdag 19 december het 538 Jingle Ball ‘The Wild Side Of X-mas’ in de Ziggo Dome in Amsterdam. De deuren openen om 21:00 uur en het feest duurt van 22:00 tot 05:00. De kaarten voor dit geweldige feest, vlak voor kerst, waren drie weken van te voren al geheel uitverkocht. De Ziggo Dome verwelkomt maar liefst 12000 gasten geheel in stijl, want de kerst sfeer is vanaf het moment dat je binnenstapt goed te zien en te voelen. Met een super line-up met als headliner Afrojack en een super locatie beloofd het een geweldige avond te worden. Was je te laat voor kaarten en kon je helaas niet aanwezig zijn? Gelukkig voor jou was er een livestream waarmee je het gehele feest live kon zien.

Helaas lukte het ons niet om bij de opening aanwezig te zijn. Tijdens de set van Matin Solveig kwamen wij de Zigge Dome binnen wandelen. Wat was de zaal al goed gevuld en ging het helemaal los. We hadden net een plekje gevonden en stonden heerlijk te dansen. De 538 DJ’s Daniel en Ivo reden in een slee door de zaal, rendieren voor en achter de slee en ze bliezen sneeuw in het publiek. Wat was dit weer een mooi detail wat ons in kerstsferen bracht. De hele zaal zong mee toen het liedje ‘All I want for christmas’ werd gedraaid. Wat een heerlijk moment aan voor ons het begin van een geweldige nacht.

© WeAreTheNight.com / Igor Roelofsen © WeAreTheNight.com / Igor Roelofsen

© WeAreTheNight.com / Igor Roelofsen

De zaal was fantastisch versierd en het logo van het feest was verwerkt in het podium. De visuals, lasers, lichten en special effects waren van uitstekend niveau. Er werd echt van alles uit de kast getrokken om de bezoekers meerdere malen op de avond te kunnen verassen. Danseressen die zich meerder malen in verschillende outfits verkleedde, vuurspuwers en dansers, ballonnen die vanuit het podium naar beneden vielen, het was één groot feest! Door meerdere schermen in de zaal waren de DJ’s ook helemaal achterin en boven op de tribunes goed te zien. Ook buiten de danszaal was er veel aan de aankleding en de show gedaan. Kerstbomen, fotoboots waar je met al je feestvrienden op de foto kon en meiden die rondliepen om iedereen te voorzien van een leuk schmink detail op ieders gezicht.

Op dit feest liepen erg veel verschillende mensen rond. Van jong tot oud het kan allemaal. Veel bezoekers hadden zichzelf al in hun kerstoutfit gehesen en het kon allemaal niet gek genoeg. Van kerstelfjes, kerstmannen tot lichtgevende kerstversiering en stropdassen het kan echt allemaal. De sfeer was van het begin tot het einde geweldig. De zaal stond de hele nacht vol met dansende en springende, feestvierende bezoekers. We hebben er met zijn alle echt een onvergetelijke avond van gemaakt. Dit is natuurlijk ook te danken aan de DJ’s en de sets die zij draaiden. Een geweldige line-up waar van alle soorten muziek wat voorbij kwam.

Timetable© WeAreTheNight.com / Igor Roelofsen

22:00 Felix Jaehn
23:00 Martin Solveig
00:00 Firebeatz
01:00 Bingo Players
02:00 Afrojack
03:30 Wildstylez
04:15 Ummet Ozcan

Alle DJ’s draaiden goed en kregen de hele zaal met zich mee. Vele bezoekers kwamen voor Afrojack en wat een feest hij draait maar liefst anderhalf uur! Wat heeft Afrojack zich weer bewezen, je hoort dat hij echt aan het mixen is en het publiek laat zien dat ze van hem houden. Van het begin tot het einde van zijn set heb ik heerlijk staan dansen. Na Afrojack komt Wildstylez en krijgen we drie kwartier hardstijl te horen. Erg leuk voor de bezoeker die hier ook van houden! Als afsluiter komt Ummet Ozcan op het podium. Hij switcht weer over naar house muziek en draait helaas veel nummers die we eerder op de avond al gehoord hebben, maar dit kan vaak ook niet anders als laatste act.

De tijd ging weer veelte snel en voor we het wisten was het alweer voorbij. Dit betekend niks minder dan dat wij de hele nacht ontzettend hebben genoten. Dit is zeker een aanrader voor iedereen die houdt van grote feesten, een mooie show en heerlijke harde house muziek. Dit feestje verdient zeker weten een plaats in mijn top 10 ! Wij willen er volgend jaar weer heel graag bij zijn! Wil jij er volgend jaar ook (weer) bij zijn? Kaarten voor 2016 zijn al te koop! Wij verwachten weer een uitverkochte editie, dus je kunt er niet vroeg genoeg bij zijn!

21 december 2015

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter