Report: 538Jingleball 2017

Report: 538Jingleball 2017

De zesde editie van 538 Jingeball is dit jaar op zaterdag 16 december 2017. De kans om vlak voor kerst en de jaarwisseling nog een volledig uit je dak te gaan. ‘Show your wild side’ is het motto van het feest. Dit jaar heeft Radio 538 helaas geen uitverkochte editie, maar de datum voor volgend jaar staat al gepland. Lees hieronder meer informatie over volgend jaar. Het kan ook niet anders dat het feest live te beluisteren was op Radio 538. Hierdoor konden alle thuis blijvende bezoekers genieten van de muziek van 538Jingleball.

De Ziggo Dome is een uitstekende locatie voor een feest. Het is vanuit alle hoeken van Nederland goed te bereiken. De Ziggo Dome beschikt over veel faciliteiten, zoals: veel WC’s, barren, kluisjes, gaderobe, eetgelegenheid en rookzones. De tribunes waren dit jaar niet open. Dit komt waarschijnlijk doordat er te weinig bezoekers zijn. Naast het feit dat je hierdoor niet op de eerste verdieping mag komen en je niet het mooie uitzicht van boven kan zien, missen we hierdoor ook veel zitgelegenheid.

Op het moment dat we binnenkomen zien we dat veel mensen een tattoo laten zetten. Niet zo maar een tattoo, maar een tattoo van Radio 538. Er lopen mensen door de ontvangsthal met een air brush machine en geven bezoekers een leuk aandenken aan dit geweldige feest. Ondanks dat dit feest rond de kerstdagen plaats vindt heeft het thema van Jingleball dit jaar niks met kerst te maken.

In de zaal valt het gelijk op dat veel bezoekers hun leukste kerstoutfit hebben aan getrokken. We zien mannen in hun aller foutste kerstpak, dames in hun meest sexy kerstjurk en heel veel gekke kerst hoeden, mutsen en sjaals. Vrijwel de hele avond staan er sexy dansers op het podium en door de zaal verspreid. De Ziggo Dome is werkelijk omgetoverd tot één grote vette club. De stage loopt over met het plafond waar vele ledlampen hangen. Rond de nacht lopen er mensen met ballonnen om hun heen door de zaal. Deze ballonnen hebben vele verschillende figuren.

De headliner van vanavond, Afrojack, draait vanacht een hele lange set. Maar liefst een uur en drie kwartier boost hij zijn energie over op de zaal. Alle feestende bezoekers gaan los en maken er samen één groot feest van. Afrojack draait als enige kerstnummer ‘all i want for christmas’. Firebeatz draait hierna en draait een heerlijke set. De bas dreunt door de Ziggo Dome heen. Aan Julian Jordan de eer om 538 Jingleball af te sluiten.

Timetable

22:00 DJ Licious
23:00 Jax Jones
00:00 538YEARMIX
00:15 Lucas & Steve
01:15 Afrojack
03:00 Firebeatz
04:00 Julian Jordan
05:00 Einde feest

Aftermovie 538Jingleball 2017

De organisatie postte één dag na het feest al een korte aftermovie. Beelden zeggen meer dan woorden dus klik gauw op deze link om het filmpje te bekijken.

538Jingleball 2018

Radio 538 heeft de nieuwe datum voor 538Jingleball 2018 alweer in de agenda staan. Op zaterag 15 december 2018 zal de zevende editie van 538Jingleball opnieuw in de Ziggo Dome plaats vinden. De tijden zullen net als dit jaar van 22:00 tot 05:00 uur zijn en voor €41,50 heb je een early bird ticket in de pocket!

Pluspunten
Fijne sfeer
Grote namen op de line-up
Fijne locatie
Mooie stage en zaal
Niet over vol druk
Minpunten
Weinig zitplaatsen (tribune niet open)

18 december 2017

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter