Report: 7th Sunday 2014

Report: 7th Sunday 2014

Sinds ik me kan herinneren is het altijd mooi weer op 7th Sunday, en dat is toch wel fijn op een festival. Ook de weersvoorspellingen voor de editie van dit jaar zagen er veelbelovend uit. ’s Ochtends was het nog bewolkt, maar toen 7th Sunday eenmaal begon om 14:00 was het strakblauw en scheen de zon lekker fel. Vanwege de voorspellingen voor extreme hitte meldde de organisatie op de website al dat het enkele voorbereidingen had getroffen. Zo mocht je bijvoorbeeld zelf zonnebrand meenemen en werd er gezorgd voor extra ventilatie in de verschillende tenten.

Beste festival 2013
7th Sunday is door Festivalchart uitgeroepen tot het beste festival van 2013. Mogelijk mede daarom was het festival dit jaar al een week van te voren volledig uitverkocht (25.000). Nog nooit eerder waren er voor het festival in Erp (vlakbij Veghel) geen tickets meer beschikbaar. Van die drukte was bij de ingang niet veel te merken, het liep lekker door. Volgende stap: kluisje huren en muntjes halen. Dit eerste ging vrij vlot, maar er stonden flinke rijen bij de kassa’s voor de muntjes. Voor een muntje was je €2,50 kwijt, gezien de stijgende prijzen op festivals is dit bedrag nog redelijk te noemen. Dit betaalde je dus ook voor een pilsje. Voor een klein flesje water was je echter iets meer kwijt (1,5 muntje), gezien het warme weer toch wat aan de dure kant.

Stages – voor ieder wat wils
Met de Mainstage, de Hard Nature tent, 4 kleinere tenten (Electro Rush, Versuz, Reboot en Dirty House, de Slam!FM stage op de ‘mountain’ en meerdere kleinere podia (zoals de Grolsch Barn, Boomshakalak en Café de Puinhoop) stond het festival terrein weer goed vol. Voor iedere muziekliefhebber was er dan ook wat te doen. Van hardstyle tot electro en van house tot feestmuziek. Hoewel er dus altijd veel verschillende muziekliefhebbers op 7th Sunday afkomen, was de sfeer op het festival prima. Ook de aankleding van de verschillende area’s zag er goed uit.

7th-sunday-slam

De Slam!FM Stage

Na een aantal uren in de zon dansjes gewaagd te hebben was het tijd om een hapje te eten. Op het terrein waren er 2 ‘food courts’ (zie onderstaande plattegrond) aanwezig. Om deze plekken kon je, in de schaduw :), eten. Dit kon je halen bij een van de vele eettentjes eromheen, of in het ‘straatje’ bij de Grolsch Barn. Natuurlijk kon je een vette hap bestellen, maar ook een gezondere maaltijd was mogelijk.

Plattegrond 7th Sunday 2014

‘Grotere artiesten’ als R3Hab, Showtek en Alesso werden voor het laatst bewaard op de Main. Het stond hier dan ook al goed vol een paar uur voor de endshow. En deze was erg goed! De lichtshow, vuurwerk en heerlijke muziek (als Calvin Harris – Summer) zorgden voor een heerlijk laatste stukje 7th Sunday 2014! Moe van een heerlijke dag werd er vervolgens weer huiswaarts gekeerd.

12 juni 2014

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter