Report: 7th Sunday Festival 2015

Report: 7th Sunday Festival 2015

Dit jaar alweer de zevende editie van 7th Sunday Festival. Op 24 mei 2015 van 13:00 tot 01:00 uur wordt het mooie festivalterrein De Roost (Erp- Veghel) omgetoverd tot een hemelse plaats, een prachtig festival waar de tijd lijkt stil te staan. De kaarten waren al ruim drie weken voor het festival plaats vond volledig uitverkocht. Met meer dan tien stages belooft het een geweldige dag te worden.

Dit was mijn eerste keer 7th Sunday Festival en ik wist niet wat ik van het feest kon verwachten. Rond een uur of drie kwamen we aan, ergens afgelegen, midden tussen de weilanden, waar het festival was opgezet. Het is vandaag een heerlijke zomerse dag met ongeveer 20 graden en iedereen loopt er zomers bij. Eerlijk is eerlijk, dit alleen al geeft me een heerlijk festival gevoel. Bij de ingang liep het lekker door, er zijn genoeg kluisjes en we hebben ook snel muntjes weten te bemachtigen. Het eerste wat ik zei toen ik over het festival heen liep was ‘wow, het lijkt net alsof we op vakantie zijn’. Door de aankleding en indeling van het festival leek het net op een buitenlands stadje. Een straatje met aan beide kanten ‘winkels’ waar je sushi en pasta kan halen. Een ‘kinderopvang’ waar een grote springkussen achterstaat, een massagesalon en nog veel meer van zulke originele ideeën. Het leukste van een groot festival als 7th Sunday is dat als je denkt dat je alles gezien en gehad heb je weer iets nieuws tegen komt. Naast de Mainstage zijn er namelijk genoeg andere plekken waar je kan genieten van muziek. Na een tijdje zagen we dat we een berg op konden, dit werd aangegeven als ‘Mountain’, we dachten dat we hier konden wandelen, maar ook hier liepen we tegen meerdere stages aan. Het is echt overal één groot feest en de sfeer is goed! De Mainstage is groot en prachtig opgezet, in de middag lukt het ons zelfs om helemaal vooraan te staan, en ook hier is nog genoeg ruimte om lekker te dansen. De Hard Nature stage is een hele grote tent en de bass dreunt er hier op los, zelfs buiten de tent staat het hier helemaal vol met springende bezoekers.

20150524_7thSunday_Igor_003-5823© Photography: WeAreTheNight.com / Kevin Verkruijssen Photography by: WeAreTHeNight.com.

Als het donker begint te worden veranderd de uitstraling van het festival. De lampjes beginnen overal te branden en er valt opnieuw van alles te beleven. Op de Mountain bij de SLAM!FM stage sluit FeestDJRuud af. Hij krijgt zijn publiek heerlijk met zich mee en iedereen danst door het dolle heen. Het begint helaas te regenen maar iedereen lijkt hier goed op voorbereid te zijn en anderen lijkt het niks uit te maken. Wij gaan terug naar de Mainstage waar Steve Angello nog zijn laatste nummers draait. De Mainstage ziet er nu ook heel anders uit in het donker. De lasers en lampjes zijn weer prachtig om te zien en het podium lijkt hierdoor te leven. Ik vond zijn laatste nummers persoonlijk een beetje tegenvallen. Ik had op dit moment wat hardere muziek gehad en naar mijn smaak was het nu een beetje flauwe techno, ook vond ik dat de MC het publiek niet goed genoeg betrok. Hij had van ons een gezamenlijk geheel kunnen maken door ons te betrekken bij de show vooral zo vlak aan het einde. Maar het staat vol en iedereen lijkt het prima naar zijn zin te hebben! De afsluiting van het festival is altijd iets waar ik kippenvel van krijg. Een stem begint ons te vertellen dat het er bijna opzit en dat ze blij zijn met een publiek als ons. Er worden liedjes afgespeeld die vrijwel iedereen kent en natuurlijk is er een hoop vuurwerk te zien. De lichten gaan aan en de muziek gaat uit, dit mooie festival is alweer afgelopen.

20150524_7thSunday_Igor_008-670420150524_7thSunday_Igor_014- Photography by: WeAreTHeNight.com.

Wij hebben onze ogen uit gekeken op dit mooi opgezette festival. Het voelde inderdaad alsof de tijd stil stond en alsof we een dag op vakantie waren in een dorp ergens midden tussen de weilanden. Het weer zat heerlijk mee een de bezoekers waren allemaal in goede feeststemming. De organisatie bedankt ons als bezoekers altijd voor onze aanwezigheid, maar wij als FestivalFans bedanken de organisatie ook voor deze geweldige beleving! Wij kijken nu al uit naar volgend jaar!

Pluspunten
  • Prachtige indeling. Toen wij boven op de berg stonden in de avond keken we eens goed over het terrein heen en het leek wel of de organisatie een soort stad wou creëren. Een stad vol met leuke tentjes, muziek, gezelligheid en eten.  
  • Prachtige aankleding/decor.  Door de aankleding en het decor en natuurlijk de brandende zon leek het net alsof wij op vakantie waren in een buitenlands stadje.
  • Zoete wijn te koop, dit zien we niet vaak! Vooral voor de meiden is dit echt een groot pluspunt als je droge wijn niet al te lekker vind!
  • Niet alleen dixies, ook toiletten. Ik persoonlijk zie er altijd tegenop om op een dixies naar de wc te gaan. Dus ik was goed verrast toen ik zag dat er ook toiletten aanwezig waren die je kunt doorspoelen. Geen stank en viezigheid!
  • Goede, heerlijke sfeer gedurende het hele festival
Minpunten
  • Kiss&Ride kon beter worden geregeld. Degene die je kwam ophalen moest een hele lange éénrichtingsverkeer weg volgend om uiteindelijk bij een kleine opstap plaats te komen. Als je dan in de auto zat duurde het weer erg lang voor je van de weg af was omdat het allemaal erg langzaam doorliep. Veel bezoekers liepen dan ook langs de file opzoek naar hun ride en dit was best gevaarlijk zo midden tussen de weilanden in het donker.
  • Weinig keuze in alcoholische dranken (bier, wijn, cocktails of Bacardi)
  • Muziek vond ik iets minder (maar dit is slechts mijn smaak!). Ik had bij de Mainstage wat meer main/house muziek verwacht. Op een gegeven moment werd er techno afgespeeld maar om de tenten er om heen hoorde ik ook alleen maar techno. Ook vond ik dat sommige DJ’s te snel van plaat naar plaat draaide, waardoor je eigenlijk niet lekker kon dansen en elke keer onderbroken werd door de intro van de nieuwe plaat.

Mocht je vragen hebben over onze beleving van dit festival? Zet je vraag dan gerust in een reactie onder dit report, wij zullen dan zo snel mogelijk reageren!

26 mei 2015

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter