Report: 7th Sunday Festival 2018

Report: 7th Sunday Festival 2018

Op zaterdag 20 mei 2018, 7 zondagen na Pasen wordt 7th Sunday Festival gehouden op, volgens de organisatie, een magische plek ‘in the middle of nowhere’ in Erp. Het festival is dit jaar opnieuw volledig uitverkocht en meer dan 40.000 bezoekers bezoeken dit geweldige festival. Een kaartje voor 7th Sunday kost in de officiële ticketverkoop €52. De hekken van het festivalterrein zijn van 13:00 tot 01:00 uur geopend. 7th Sunday wordt georganiseerd door Par-T events en dit festival heeft in 2013 de ‘Best Dutch Festival’ Award gewonnen. De dag voor 7th Sunday word op het zelfde terrein Harmony of Hardcore georganiseerd.

De weergoden zijn, net zoals vele andere jaren, met ons op deze magische dag en voor velen van ons het eerste echte festival van het jaar. Het is zondag prachtig weer en dit maakt de festivalervaring nog vele mate beter. Terwijl we binnenlopen op het festivalterrein en ons geluk niet op kunnen om op ontdekking te gaan krijgen we van een aantal vrolijke meiden een boekje aangeboden. In dit boekje kunnen we de timetable lezen en onze route op de plattegrond uitstippelen. Nadat we onze spullen in één van de vele lockers hebben gedumpt komen we aan op een enorm pad wat ons naar het festivalterrein gaat leiden. Het is een breed pad met houten planken en aan de zijkanten staan vele vlaggen. Het voelt nu al alsof we een volledig andere wereld aan het betreden zijn en niks is minder waar. Ons eerste rondje besteden we aan de eerste levensbehoeften. We halen munten, maken een toiletbezoek en proosten aan de bar met ons eerste drankje.

Photography by: [[ http://www.philippewuyts.be ]]

Tijdens het tweede rondje voelt het alsof we op ontdekkingstocht gaan. Ik zie overal entertainment voorbij komen. Verkleedde mensen op stelten en met prachtige vlinderpakken aan. Meerdere kermisattracties zijn te vinden en fontijnbarren. Je kunt beerpong spelen, maar niet zomaar beerpong, nee de bekers zijn net zo groot als mensen en het is er één groot feest. We lopen langs een container waar happy hardcore wordt gedraaid en waar je je tot echte gabber kunt verkleden. We zien botsauto’s, alleen zijn er geen botsauto’s, deze ruimte is volledig omgetoverd tot een ware disco-ervaring met tientallen discoballen en lampen. Er is een glitterkraam waar je je kunt laten omtoveren tot een glitter koningin of koning, je kunt een mega ballon maken en versieren waardoor jij je beste vriend die altijd kwijt is niet meer uit het oog gaat verliezen vandaag. Terwijl we onze ronde maken komt er iemand op ons aflopen met de vraag of we een 7th Sunday airbrushtattoo willen. Het lijkt een soort (activiteiten) markt waar van alles te doen en te koop is. Je kunt je geluk hier echt niet op.

We bezoeken een aantal stages in tenten, waar het vroeg in de middag nog rustig is, maar wel erg gezellig. We zien een gezellig pad naar boven lopen en we gaan op ontdekking uit. Eenmaal boven lopen we tegen een stage aan. Een knusse stage volledig in de schaduw van de boven. Boven is nog een stage te vinden, deze is iets groter en in het midden staan sexy danseressen te dansen. Als je je hier helemaal in je element voelt hoef je niet van de berg af, want er zijn toiletten en barren op de berg te vinden.

Op een gegeven moment lopen we richting een houtendorpje. Ja zo leek het echt. Een soort binnenplaats was er gecreëerd met binnenin een stage. Op de binnenplaats is een terras en erom heen zijn winkeltjes, eettentjes, een massagesalon en een sishalounge. Ik herinner me nog dat ik terwijl ik hier rond liep zei ‘het lijkt en voelt nu echt alsof ik op vakantie ben in een ander land’. Zeer grote complimenten aan de organisatie voor het creëren van zoveel sfeer.

Overal waar je kijkt is het gezellig, hoor je muziek en zie je meerdere verschillende stages. Kleine en grote. De hardstyle stage is in een hele grote tent. Deze tent is zo groot en zo goed opgezet dat het van binnen lijkt alsof je aan het feesten bent in een grote evenementenzaal. Er is voor ieders wil wat te vinden van welke soort muziek je dan ook houdt.

Naast al deze punten van entertainment zijn de praktische punten ook erg goed geregeld. Er is zijn meer dan voldoende toiletten over het festival verdeeld. De organisatie heeft voor wifi gezorgd op het terrein. Vooraf en op het festival is alles goed aangegeven. Naast de vele eettenten van het festival zelf zijn er ook vele particuliere eettentjes. Hierdoor is er nog meer keus.

De mainstage is MEGA. Het is een prachtige stage die volledig binnen de sfeer en uitstraling van het festival past. In de avond wordt de stage nog mooier en is er qua kleuren en uitstaling nog meer mogelijk. Het laatste kwartier komt iedereen naar de mainstage om te genieten van een magische eindshow. Heel veel bezoekers blijven tot het einde om dit mooie moment nog mee te kunnen maken.

Over de sfeer kan ik niks minder zeggen dan TOP! De hele dag, avond en nacht is er een ongelofelijk goede, fijne en feestelijke sfeer voelbaar op heel het festivalterrein. Iedereen is gezellig, in voor een feestje en wilt er een geweldige zomerse dag van maken.

Kon je er niet bij zijn, maar ben je na het lezen van dit report wel helemaal warm geworden voor dit feestje? De organisatie heeft de datum voor volgend jaar alweer bekend gemaakt. Op 9 juni 2019 vindt de volgende editie plaats. Houdt de festivalpagina in de gaten voor het laatste nieuws.

Line-up

Mainstage
Ingrosso
Steve Aoki
Showtek
Sam Feldt Live
Joris Voorn
Jax Jones
QUINTINO
Nora En Pure
Joshua J
MC Roga
Hardnature
Brennan Heart
Gunz for Hire
Da Tweekaz
Miss K8
Frequencerz
Sub Zero Project
Rebourne
Galactixx
Andy SVGE
Jay Reeve
MC Villain
SLAM!
Jonna Fraser & Band
LNY TNZ
Kraantje Pappie
Josylvio
Bizzey
The Partysquad
Freddy Moreira
Team Rush Hour
Flamboyant
Daster
Revealed
Julian Jordan
KURA
SICK INDIVIDUALS
Jewelz & Sparks
Dr Phunk
KAAZE
Maddix
Kill the Buzz
Suyano
Tom & Jame
Reboot
Joris Voorn
Ben Sims
Slam
Sidney Charles
Secret Cinema
Nuno Dos Santos
Park & Sons
Kom-Plot
The High
Dr Lektroluv
Sander Kleinenberg
Benny Rodrigues classics set
Roog
Rene Amesz
Victor Coral
Naughty Nik classics set
Oh1Oh
Jebroer
TONY JUNIOR
La Fuente
Childsplay
Vato Gonzalez & Mc Tjen
Dj Licious
Irwan
CMC$
Bougenvilla
Silque
MC Roga
Live Podium
De Grote Karaoke Show
House of Rock
Kennéh
Twenty Sicks
DJ B&NO vs Van Lariekoek
The Ballsroom
Wolter Kroes
PartyfrieX
Rapper Sjors
The Allstarz
Marco Kraats
Dj Jerome
Michael Jackson Tribute
Zanger Kafke
Hoscult
Dj Dennis
Kruzo
El Chapo & Friends
Ballsroom Dj Team
Café de Puinhoop
Puinhoop Kollektiv
The Darkraver b2b The Outsiders
Yung Internet
Daisy
David Ghetto
Nixus & Mc Jordan presented by SMÈRRIG
Praia Del Sol
Phenleau
Sjannies
Brocco
Kruzo
Herrie met Gerrie
Chip x Dale
Die Grote
Herrie met Gerrie Soundsystem
Lockar
Modoman
Pieter Ellis
Tim Herfst
Boomshakalak
Boomshakalak Allstars
Dr. Robinson
Dawn Panty
Vinnie Rouge
Gozert
Keizer Skarel
Jimmy Spliff
Disco Snolly
Keezus Christus
Brocco
De Manager
Boogy Fever
Diskopogo
Rararasputim
NicoDisco

23 mei 2018

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter