Report: 90’s Forever Outdoor

Report: 90’s Forever Outdoor

De festival sfeer proeven…. Nu weet ik eindelijk hoe dat voelt. Want een week geleden wist ik nog niet eens dat ik naar 90’s Forever Outdoor toe zou gaan, en dan ook nog eens VIP, wauw! Een dochter hebben die werkt bij Festival Fans heeft zo zijn voordelen.

De weergoden waren met ons. Het zonnetje scheen al de hele dag. Het festival – dat plaats vond in het zuiden van ons land – begon om 15:00 uur. Klokslag 17.00 melden we ons bij de artiesteningang(!). We kregen een geel bandje, dat betekende: VIP. We liepen de menigte in en de dansende festivalgangers kwamen ons al tegemoet. Het feest was in volle gang. Met ons eerste pilsje (en zeker niet het laatste) observeerden we vanuit de tribune de dansende menigte. Vanuit de hoogte van het deck konden we het terrein goed bezichtigen en bekijken welk podium en artiesten we als eerst zouden gaan bezoeken. 

Er was voor ieders wat wils: jong en oud, goud en fout. Er was een mainstage, disco tropicano music, R&B en een retro en rave zone. Als je hier nog geen keus uit kon maken… Wij bevonden ons voornamelijk ons op de mainstage; waar onze jaren negentig muziek galmden en waar we van dansen geen genoeg kregen. Ook het karaoke-podium trok veel aandacht waar vele toekomstige bruiden (er waren vrijgezellenfeestjes) hun zangkunsten lieten zien.

Tussen het dansen door gingen we snel wat te drinken halen. Pilsjes achterover slaan want poeh, wat hadden we een dorst. Flugel shotjes tussendoor en hup daar gingen we weer. De show girls waren gul: petjes, brillen en ballonnen werden uitgedeeld om het feest nog completer te maken. Inmiddels leek het wel of iedere festivalganger zich bij de mainstage verzameld had. Hoe dit kon? De VengaBoys gingen optreden, duh! Ongeacht de leeftijd, het feest was een grote vriendenclub.

Tussendoor even een hapje eten, dat moet ook gebeuren. Naast ons zaten Annie en Jan Keizer… (Van BZN). Maar we zaten niet te lang. Snel weer terug om vooral niets te missen van alle muziek en optredens. Ik geniet nog steeds van de afsluiting van Danny de Munk bij de goud/fout stage. Hij kreeg echt iedereen aan het dansen en niet zo’n beetje ook. Met het lied ‘Dat zegt een kind’, was er niemand die niét mee zong. ‘Danny bedankt Danny bedankt!’, klonk er over het hele terrein.

Heel moe maar nog niet voldaan sloten we deze dag af bij de mainstage waar een prachtige muziek- en lichtshow plaatsvond. Om 23:30 was het feestje helaas echt voorbij. We liepen naar de uitgang waar we onderweg nog even een lekker fris ijsje kochten. Stond die arme ijscoman er tenminste niet voor niets zo laat op de avond.

Het was super. 90’s Forever, wat hebben wij genoten! En vooral, wat voelden we ons weer jong. Ja precies, 20/25 jaar jonger. Tot volgend jaar 90’s Forever outdoor. Én hopelijk tot 3 november: 90’s Forever indoor!

 

 

12 juli 2018

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter