Report: A State Of Trance Festival 2020

Report: A State Of Trance Festival 2020

Zaterdag 15 februari leek het wel of alle trance-liefhebbers uit binnen en buitenland zich verzamelden bij de Jaarbeurs te Utrecht. Met een recordaantal van 35000 mensen was A State of Trance voor organisatie ALDA een groot succes te noemen. Niet alleen de bezoekers kwamen uit alle windrichtingen, ook de line-up was divers. Alleen al ambassadeur Armin van Buuren wist zijn set (een van de drie!) om te toveren tot spectaculaire trance-carrousel om zo een eerbetoon aan alle trance-geïnspireerde genres te geven.

A State of Trance is een internationaal fenomeen, en dat is te merken aan het met name het Engels en Duits wat op de dansvloer tussen de knallende trance-tracks door klinkt. De gehele avond volgt het publiek Armin van Buuren, waar hij gaat wordt de dansvloer al gauw onbegaanbaar verklaard. Hierdoor is er bij de overige stages voldoende speelruimte om een uitgebreid dansje te doen. Dit wil niet zeggen dat de organisatie niet ingespeeld is op de logistieke uitdaging. Zonder problemen wordt de menigte gedoseerd, bij de mainstage geld dan ook: vol = vol. Er wordt hier en daar wel veel gerookt, en zo lijkt de luchtzuiveringsinstallatie in de Jaarbeurs bijna wel evenveel energie te moeten verbruiken als heel Zuilen bij elkaar, met zo’n snelheid verdwijnt de uitgeademde sigarettenrook de ruimte weer. 

Op de ‘PSY’ ontpopt de Israëlische dj Ace Ventura zich tot lieveling van deze redactie. Pure psytrance zoals we dat van hem gewend zijn. Niemand staat dit uur stil, en de energie die vrijkomt is voor andere dj’s moeilijk te evenaren. Bij de hieropvolgende dj Ritmo wordt er zelfs getwijfeld of we nog bij de ‘PSY’ stage staan – het had ook de ‘Who’s afraid of 138!’ kunnen zijn, waar inmiddels KEY4050 het stokje van skypatrol overgenomen heeft. Eerdergenoemde stage lijkt bijna net zo groot als de mainstage, maar is bij lange na niet zo indrukwekkend. De mainstage is zoals gebruikelijk groots opgezet en het publiek wordt getrakteerd op een oogstrelend visueel spektakel. Honderden verlichte ballen bewegen in een golfbeweging over de hoofden van de bezoekers heen, wat een toepasselijk futuristisch schouwspel oplevert.

 

In 2001 startte Armin van Buuren de radioshow A State of Trance. Het festival deze zaterdag is een resultaat van het succes van deze show, waar doorgaans 40 miljoen mensen naar luisteren. Op de festivalavond wordt ook een show opgenomen, nummer 950. Het openingsnummer van Armin was het anthem van ASOT800: ‘ I live for that energy’. En de tracks hierna representeren andere edities. Een van de podia draagt het moto ‘Road to 1000’, waar onder andere Beatsole en Alexander Popov ons voorbereiden op wat nog moet komen: de 1000e radioshow. Hoe dit jubileum gevierd gaat worden is nog speculeren – al bestaat er wel het wilde gerucht dat Armin deze vanaf de maan wil gaan uitzenden.

Foto header: FaceBook A State Of Trance

 

 

18 februari 2020

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter