Report: ADE Audio Obscura Vrijdag

Report: ADE Audio Obscura Vrijdag

Wie van ondergrondse, Berlijnse techno houdt; had op vrijdag 21 oktober in de RAW FACTORY moeten zijn.

Audio Obscura staat al lang bekend als een organisatie of ‘movement’ die cutting-edge ondergrondse dans muziek combineert met unieke en vette locaties. Zo hebben ze eerder feesten georganiseerd op het Amsterdamse trein station, het Rijksmuseum en andere historische locaties. Dit keer was de G-Star RAW Factory aan de beurt. Zelf was ik nog nooit op deze locatie geweest dus ik keek er bijzonder naar uit om hier een dansje te wagen.

Iedereen die Audio Obscura kent, weet dat het altijd flink rammen is; maar wat een line-up! Een lijst met major league techno DJ’s met als bekroning op de avond de grote Dax J. We keken er enorm naar uit om de hedendaagse helden uit de Berlijnse techno scene uit hun plaat te zien gaan. Hoewel de RAW Factory natuurlijk geen Berghain is, waren de verwachtingen hoog.

Na een lange werkdag op de vrijdag konden we niet wachten om het lang verwachtte ADE weekend te laten beginnen. En hoe beter te starten dan hier! Bij aankomst zag je de paars verlichtte RAW Factory van een afstand al stralen waardoor we direct in de mood voor een paar dikke platen kwamen. Aan de linkerkant uit de glazen loods, kwamen de tunes ons tegemoet terwijl wij het terrein betraden. Achterin de paars verlichtte ruimte keek je op een met neon omringd vierkant aan het plafond, met daar binnenin een soort sterrenhemel. De zaal vulde zich met stralen van blauw en roze licht, wat in totaal de ruimte een soort “space vibe” gaf. De ruimte was goed gevuld met mensen die overduidelijk zin hadden in een feestje. Volledig aan de voorkant zat de bar, waar voldoende ruimte was om te bestellen. Toen wij vrij rap ons eerste biertje hadden bemachtigd, kon het dansen beginnen!

Na enige tijd genoten te hebben van de bijzonder goed gedraaide set, werd het voor ons tijd om ons in de ‘techno bunker’ te gaan begeven. Aan het einde van het terrein bevond zich een grote trap naar beneden, die op het moment zelf oneindig leek te zijn. Eenmaal beneden aangekomen proefje je direct een goede sfeer. De ruimte had een bijzonder laag plafond waardoor het gevoel van een
kelder of een bunker nog duidelijker was. In de geringe ruimte tussen de hoofden van de dansende menigte en het plafons schenen horizontale lazer lampen, wat de ruimte een bijzonder vet effect gaf. Ondanks de toch iets wat rauwere techno DJ’s die er die avond op het programma stonden, was de sfeer gemoedelijk en had iedereen het duidelijk naar zijn/haar zin. Al had de bas naar mijn smaak wel een tikkie harder gemogen, was de muziek goed te vertoeven. Beneden was er voldoende ruimte om je aan de sluiten bij de menigte of juist een meer open plek te kiezen. In het beter verlichtte zijstuk van de ruimte stond een lange bar waar je wederom snel geholpen werd. Dorst hoefde je zeker niet te hebben op dit feest!

Eenmaal een paar biertjes verder kwam natuurlijk de klapper van de avond; Dax J. Na een geweldig optreden vorig jaar met ADE waren de verwachtingen enorm hoog. Maar wat een artiest! De set die hij draaide was, ondanks de wat zachtere bas, nog steeds meer dan top. Nummer na nummer gaf hij je weer die extra energie om nog even, tot in de vroege uurtjes, te blijven dansen. Wat hebben we genoten van deze avond! Dax J, volgend jaar weer? 😉

31 oktober 2022

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter