Report: ADE Into The Woods vrijdag

Report: ADE Into The Woods vrijdag

En dat op je vrijdagmiddag. Wat wil je nog meer? In de ochtend kropen wij nog achter onze laptops voor de laatste klussen. Daarna was het tijd voor ouderwets een middagje feesten op het NDSM-terrein.

De voorpret
De verwachtingen waren groots. ADE (in originele vorm dan) had een paar jaar op zich laten wachten en Into the Woods weet vaak van uitpakken. Into the Woods op ADE; een gouden combinatie wat ons betreft. Jagend op onze fietsen – zo snel zijn we nog nooit geweest – sprongen we de pont op richting het NDSM-werf. In de verte sprong de opvallende aankleding van het festival er al
tussenuit. Onze verwachtingen werden al snel bevestigd; dit gaat mooi worden.

Ontdekkingstocht
Eenmaal op het festivalterrein waanden wij ons in een wondere wereld van haardvuren, gekke tierelantijntjes, en andere vette aankleding. Een combinatie van meerdere stages met muziek gevarieerd van jammen en dansjes doen tot aan ouderwets beuken. Daar lieten wij ons natuurlijk maar al te graag in mee slepen. Bij aankomst schijnt het zonnetje nog heerlijk. We lopen daarom meerdere rondjes (geen rondje is hetzelfde door alle gekkigheid) om het terrein te ontdekken. We zijn niet de enige. We voelen ons, samen met de andere bezoekers, echt festivalontdekkingsreizigers en hoppen van stage naar stage. Het publiek is zeer gevarieerd. Van doorgewinterde Berlijnse underground ravers tot bekakte studenten met Ralph Lauren petjes en overhemden (wij zitten daar ergens tussenin) en dat is wat dit festival zo leuk maakt.

We zijn los
We blijven wat hangen bij de stage van Radio de Koperen Hond waar wij nog nooit van hebben gehoord. De stage ziet er was krakkemikkig uit, maar ons oog valt op een soort NS-kiosk voor dwergen waar ze onder meer tabak verkopen. Het lijkt Madurodam wel. Ondertussen gaat het in de Barn al aardig los. Bastienne draait opzwepende techno en wordt opgevolgd door Tafkamp die hetzelfde doet. In de Barn – die er overigens echt uitziet als een schuur met twee verdiepingen – is de bar goed bezet waardoor je snel je drankje scoort. Op sommige plekken is dat vandaag helaas ook wel eens anders.

Veel te snel voorbij
Wanneer de zon ondergaat, begint het festival pas echt tot leven te komen. In het midden van het terrein staat een grote metalen robot die vuurspuugt en iets verderop creëren drones een ontzettend indrukwekkende lichtshow. Voordat we het weten staat Benny Rodrigues in de Kathedraal – een van de grootste stages – zijn laatste nummer te draaien. Niet veel later staan we weer op de pont om huiswaarts te keren. Jammer, want wat hebben wij genoten. Zeker weer een feestje voor de in de boeken.

Into the Woods, je was weer om van te smullen! Volgend jaar weer!

27 oktober 2022

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter