Report: ADE Into The Woods zaterdag

Report: ADE Into The Woods zaterdag

Op Into the Woods ADE verdwijnt je FOMO als sneeuw voor de zon

Voor Elektronische dansmuziek liefhebbers is ADE misschien wel de mooiste tijd van het jaar. Planning technisch kan het echter nogal wat voeten in aard hebben. Zo zijn er speciale locaties als de Waalse Kerk en de Amsterdamse Manage waar je in normale omstandigheden niet zo snel een tot in de vroege uurtjes op techno staat te dansen. Maar zijn er ook de klassieke grote evenementen in de Gashouder en de NDSM Scheepsbouwloods waar de affiches uitpuilen van bekende namen. En omdat dit alles zich in een tijdsbestek van een week afspeelt, kan een keuze maken lastig zijn.
Mocht je dit weekend voor Into The Woods ADE gekozen heb, kies je eigenlijk voor alles in een.

Het Into The Woods festival trekt 1x per jaar het bos uit en strijkt neer op de NDSM werf waar het een volwaardig festival neerzet, wat misschien nog wel veel leuker is dan het festival in de Amersfoortse bossen. Het festivalterrein is groots, er zijn ontelbaar veel stages, de muziek is gevarieerd en het is er heerlijk zoeken naar verborgen plekjes om even neer te strijken.

Wat het festival muzikaal zo spannend maakt is de grote variatie in genres en technieken. Bij de ene stage word er ouderwets hard gebeukt op techno, terwijl er op hetzelfde moment aan de andere kant van het festival mensen losgaan op techno gemaakt met een drummachine. Aan het begin van de zaterdag speelt Chaos in the CBD bij de Harrie stage, waar het gezellig druk is. De broers uit Nieuw Zeeland, bekend van het nummer ‘dusty sundays’ spelende een heerlijke set en helpt samen met de zon om het publiek op te warmen. De meeste mensen lijken helaas vooral te zijn gekomen om bij te praten – maar het kan ook aan de lay out van de stage liggen dat er een grote galm rondgaat. Niet getreurd want even later valt er nog te genieten van GoldKimono aan het water, en is het wachten op Karenn (Blawan en Pariah). Karenn, wat alleen analoge hardware gebruikt, is toch wel een onofficiële headliner van het festival en maakt dit meer dan waar.

Je kan gerust een uur uittrekken wil je slechts een rondje over het festivalterrein lopen. Dat is niet alleen vanwege de kunst van waarbij je je ogen uitkijkt, maar ook omdat het festival dit jaar wat uit zijn voegen lijkt te zijn gelopen. ADE 2023 lijkt nog ver weg, maar mocht je tegen die tijd door de bomen het bos niet meer zien, kies dan voor Into The Woods.

27 oktober 2022

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter