Report: Afzeggingen deren Appelsap minimaal

Report: Afzeggingen deren Appelsap minimaal

Nadat de organisatie van Appelsap eerder deze maand al werd teleurgesteld door een paar afzeggingen kreeg ze vlak voor het festival nog twee afzeggingen vanuit Amerika, zowel de 16-jarige Smooky Margielaa als headliner Famoux Dex lieten de organisatie weten niet op te komen dagen. Hierop voelde het gefrustreerde Appelsap haarzelf genoodzaakt om een (terecht) statement te maken.

appelsap-2018

‘Helaas nog een Amerikaanse act die heeft afgezegd omdat hij zijn Europese programma niet serieus neemt. We zijn teleurgesteld, maar laten deze shit niet een mooie dag verpesten.’

De afzeggingen deerde het eigenwijze festival overigens minimaal. Op een zonovergoten dag was Appelsap een energieke chaos met volgepakte stages. De No

isey stage werd vooral bemand door rappers en de gelijkwaardige Boiler Room en de PATTA Soundssystem stages werden toongegeven door DJ’s. Vooral de kleurrijk en cultureel vormgegeven PATTA stage stak er bovenuit met vlaggen vanuit heel de wereld.

Waar de energie van jonge artiesten als Jacin Trill het publiek al aardige opwarmde op de was het toch weer De Jeugd van Tegenwoordig die liet zien waarom het nog altijd Neerlands grootste hiphop act is. Faberyayo, Willie Wartaal en vooral Vjèze Fur speelden de volgepakte Noisey stage plat zoals alleen zij dat kunnen met hits als Tante Lien, Applaus en tussendoor werd het publiek zelfs getrakteerd op een nieuwe track.

De kleinschaligere opzet van het festival betekende overigens niet dat de rijen bij de verschillende drank- en eetkraampjes korter werden. Vooral de wachtrijen bij de barren waren lang en onhandig, wellicht mede door het ontbreken van tokens op het festival. Wat overigens wel te prijzen was, was dat de bezoekers zich rangschikte in keurige rijen.

De afsluiting van het festival kwam op naam van Famous Dex’ vervangende act Ronnie Flex. Uit zijn enorme crew op het podium, zijn ongeorganiseerde performance en vooral het geschreeuw met overslaande stem blijkt dat hij, ondanks al z’n potentie, nog veel te leren heeft.

Ondanks de tegenslagen heeft Appelsap dus opnieuw bewezen een toonaangevend en vooruitstrevend hiphop festival te zijn met oog voor jong talent. De 19e editie staat nú al met hoofdletters in mijn agenda!

Steven

14 augustus 2018

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter