Report: Amsterdam Music Festival

Report: Amsterdam Music Festival

Het is oktober, de zomer is nu echt voorbij en de winter komt eraan. Geen fijne tijd van het jaar voor FestivalFans want het festivalseizoen is weer voorbij. Gelukkig kent elk min puntje meestal ook een plus puntje. Want oktober betekent ADE (Amsterdam Dance Event). Tijdens ADE zijn alle DJ’s en vele dance-liefhebbers van over de hele wereld van 14 tot 18 oktober te vinden in Amsterdam. Tijdens ADE wordt de beste DJ van de wereld bekend gemaakt, dit gebeurd op vrijdag 16 oktober op Amsterdam Music Festival in de ArenA, het grootste festival tijdens deze geweldige week en wij waren hier bij! De derde editie alweer van dit geweldige evenement en voor het eerst maar liefst twee dagen lang.

Op het moment dat ik de ArenA uit liep had ik al heimwee en keek ik al uit naar volgend jaar. Wat een geweldige ervaring is het om zo een grootschalig evenement mee te mogen maken. De ArenA is de perfecte locatie voor een feest als Amsterdam Music Festival. Mensen van over de hele wereld komen samen om te genieten van de show, de muziek, de sfeer en natuurlijk de uitreiking voor de titel beste DJ van de wereld 2015. De beste DJ’s van de wereld allemaal samen op één avond, op één plek. De visuals en lasers tijdens de show waren weer van ongekend niveau. Op de tribune recht tegenover het podium zie je het ware effect wat de organisatie wilt laten zien en wat is dit prachtig, je kijkt je ogen uit en wordt elke seconde van dit prachtige evenement verrast. Elk jaar weer laat Amsterdam Music Festival haar duizenden bezoekers iets ongelooflijks zien en beleven. Dit is een feest waar jij echt bij moet zijn.

-158 Joep van Aert Fotografeert 7244

Timetable
19:00 – 19:45 Vicetone
19:45 – 20:45 NERVO
20:45 – 21:45 Armin van Buuren
21:45 – 22:00 Award show
22:00 – 23:00 Number 1
23:00 – 00:00 Number 2
00:00 – 01:00 Number 3

 

 

 

 

Twee broers uit België mogen zichzelf dit jaar de #1 DJ van de wereld noemen, Dimitri Vegas en Like Mike, GEFELICITEERD! Het is ze gegund want ze draaien altijd spectaculaire sets en maken heerlijke muziek. Ook tijdens Amsterdam Music Festival weten ze het publiek met zich mee te krijgen, draaien ze lekkere nummers en entertainen ze de ArenA. Drank&Drugs, The Hum en een sitdown het komt allemaal aanbod. Hardwell moet na twee jaar afscheid nemen van zijn titel. Hij lijkt een beetje te balen maar draait echt een geweldige set. De hele tijd worden we verrast en geeft hij een totaal andere draai aan zijn performance dan we verwachten. Hardwell knalt en laat zien waarom hij twee jaar op rij de beste DJ van de wereld is geweest. Martin Garrix veroverd de laatste plaats van de top 3! Wat heeft deze jongen zichzelf toch snel opgewerkt in de lijst. De intro van zijn set was echt amazing, ik kreeg er kippenvel van. Al zijn eigen nummers komen voorbij en er zijn vele fans voor hem gekomen.

-68 Joep van Aert Fotografeert 5168

Amsterdam Music Festival, twee dagen, een geweldige line-up, prachtige show. Één grote, onvergetelijke ervaring. Ik kan nu al niet meer wachten op volgend jaar! Thanks to you Amsterdam Music Festival.

DJ Mag top 10
# 1 Dimitri Vegas & Like Mike
# 2 Hardwell
# 3 Martin Garrix
# 4 Armin van Buuren
# 5 Tiesto
# 6 David Guetta
# 7 Avicii
# 8 Afrojack
# 9 Skrillex
# 10 Steve Aoki

*Photocredit: Joep van Aert / Amsterdam Music Festival

21 oktober 2015

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter