Report: Amsterdam Music Festival 2017

Report: Amsterdam Music Festival 2017

Op zaterdag 21 oktober viert Amsterdam Music Festival tijdens ADE haar vijfde verjaardag met dit jaar opnieuw een volledig uitverkochte editie. Om haar verjaardag goed te vieren heeft AMF twee mega grote, leuke, geweldige cadeaus voor ons. Als eerste zal de uitreiking van de DJ Mag Top 100 weer plaatsvinden tijdens het festival en als tweede krijgen we een exclusieve duo set van Armin van Buuren en Hardwell. Organisatoren ID&T en ALDA zorgen ervoor dat de thuisbasis van AMF, de Amsterdam ArenA, weer volledig wordt omgetoverd tot een mega club waar bezoekers van over de hele wereld samen één kunnen worden en de hele nacht kunnen feesten. Dit is precies wat de organisaties willen bereiken met dit evenement ‘Together: We Own The Night’. AMF is dit jaar bezocht door maar liefst 40.000 fans uit 100 verschillende landen.

De deuren openen om 21:00 uur en dat is tevens de tijd dat de show start. Aan CMC$ de eer om de start van AMF af te trappen en het publiek op te warmen. Buiten de ArenA staan al lange rijen, maar het loopt stevig door. Binnen is het al snel gezellig druk en we gaan direct los met zijn allen. Al heel snel is duidelijk dat bezoekers van over de hele wereld aanwezig zijn. Overal om ons heen worden andere talen gesproken en zien we vlaggen van vele verschillende landen. Voor alle AMF fans die om welke reden dan ook niet aanwezig kunnen zijn heeft AMF voor een livestream gezorgd. Bezoekers kunnen hierdoor vanuit huis meegenieten van het festival. Deze livestream had uiteindelijk een bereik van maar liefst 5.6 miljoen kijkers.

amsterdam-music-festival

Timetable

21:00 – 21:45 CMC$
21:45 – 22:45 Lucas & Steve
22:45 – 23:45 Marhmello
23:45 – 00:45 Don Diablo
00:45 – 01:00 Award Ceremony DJ MAG
01:00 – 02:00 Armin van Buuren B2B Hardwell
02:00 – 03:00 David Guetta
03:00 – 04:00 Dimitri Vegas & Like Mike
04:00 – 05:00 Yellow claw
05:00 – 06:00 Vini Vici

AMF heeft dit jaar weer een geweldige stage die volledig uit ledlampen, lasers en schermen bestaat. Deze leunt iets naar voren en heeft een 3D effect. Aan de zijkant hangen nog meer lampen en zijn er schermen waarop de DJ Mag top 100 aftelt naar de nummer 1 DJ van de wereld. Zoals AMF het zelf beschrijft moet de ArenA vanavond onze playground zijn waar een geweldige sfeer te voelen is. Dit is meer dan gelukt, want vanaf het moment van binnenkomst voelde ik een intens gelukkige sfeer. De ArenA was vandaag opnieuw een plek waar mensen met verschillende geloven en achtergronden samen kunnen komen en kunnen vluchten voor de realiteit.

Dan is het alweer tijd voor de uitreiking van de DJ Mag top 100. De top 5 beste DJ’s van de wereld wordt nu bekend gemaakt. Martin Garrix mag zich voor de tweede keer de beste DJ van de wereld noemen. Garrix verschijnt om zijn prijs in ontvangst te nemen. Hij bedankt het publiek, maar verdwijnt helaas alweer snel van het podium. Jammer dat hij niet even een song draait. Tijdens de uitreiking kwamen er vele roze ballonnen uit de lucht vallen. Deze ballonnen overspoelde het podium en de vrouwelijke host wist even niet hoe zij hierop moest reageren. Altijd leuk als zulke spontane dingen gebeuren en de organisatie hier met een lach op kan reageren.

DJ Mag Top 100 DJs 2017

1. Martin Garrix
2. Dimitri Vegas & Like Mike
3. Armin van Buuren
4. Hardwell
5. Tiësto
6. The Chainsmokers
7. David Guetta
8. Afrojack
9. Steve Aoki
10. Marshmello

Na de uitreiking is het tijd voor de exclusieve Two Is One duo set van Armin van Buuren en Hardwell. Wat hebben we hier met zijn allen naar uit zitten kijken! Ze draaien een hele dikke set, alle bezoekers krijgen energie voor tien en de hele ArenA staat op zijn kop. Wat een geweldige set draaien deze twee en wat is het jammer dat zij maar een uur draaien, want dit uur is voorbij gevlogen.

Om 02:00 uur verschijnt David Guetta op het podium en ook hij maakt er een groot feest van. Hij nodigt tijdens zijn set Afrojack uit om samen met hem een song te draaien op podium. Zij maken plaats voor Dimitri Vegas & Like Mike. Samen maken zij er één groot feest van en hebben zij controle over het hele publiek. Ze laten ze springen, klappen en het hele publiek van links naar rechts gaan. Yellow Claw past vanuit mijn mening minder goed tussen deze line-up. Ondanks dat vele mensen nog steeds los gaan tijdens hun set. Bijna alle DJ’s van vanavond draaien house muziek en Yellow Claw grotendeels dubstep. Dit is jammer als je hier echt niet van houdt en er geen andere stage is waar je even naar toe kan. Vini Vici mag deze geweldige editie van AMF afsluiten en dit doet hij heel erg fijn.

AMF is weer terug bij de basis waar AMF vijf jaar geleden vanuit is begonnen. De uitreiking van de DJ Mag Top 100 tijdens het feest, een dikke line-up en een avond vol met verassingen. Dit is waar alle bezoekers van AMF zo intens van kunnen genieten en zorgt voor een uitverkochte editie. Wij kijken enorm uit naar wat de organisatie volgend jaar voor ons in petto heeft.

Pluspunten
De beste DJ’s van de wereld
Perfecte locatie
Prachtige stage
Bezoekers van over hele wereld
DJ Mag Top 100 uitreiking
Heerlijke sfeer
Minpunten
Muziek TE hard
Niet volledig aansluitende line-up

23 oktober 2017

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter