Report: Amsterdam Music Festival 2018

Report: Amsterdam Music Festival 2018

Dit jaar, op zaterdag 20 oktober 2018 van 21:00 tot 06:00 uur, heeft alweer de zesde editie van Amsterdam Music Festival (AMF) plaatsgevonden in de Johan Cruijff Arena. Het evenement is dit jaar weer volledig uitverkocht. Amsterdam Music Festival vindt plaats tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE). Tijdens ADE staat Amsterdam een week lang volledig in het teken van dance music en zijn er ontzettend veel evenementen en feesten te vinden in Amsterdam. ADE trekt ook veel bezoekers uit het buitenland. Op AMF zijn er dan ook vele buitenlandse dance liefhebbers te vinden. De uitreiking van DJ Mag Top 100 Awards wordt dit jaar weer gegeven tijdens AMF. Amsterdam Music Festival heeft deze avond de slogan ‘We Own The Night’.

Amsterdam Music Festival verzorgt een heerlijke avond vol dancemuziek. House, Techno, Hardstyle, Trance wisselen elkaar gedurende de avond af. Het podium verzorgt een clubgevoel doordat de stage doorloopt naar het plafond en aan allebei de zijkanten hangen drie hele grote lichtgevende kruizen. De visuals en lichten lopen vanuit de dj-tafel door naar het plafond en de kruizen. Martin Garrix draait een set die we van hem gewend zijn. Hij draait veelal zijn eigen nummers en er is (helaas) niks speciaal aan deze show waarmee hij viert dat hij opnieuw de beste DJ van de wereld is. De ‘Two is One’ set van David Guetta b2b Dimitri Vegas en Like Mike was een heerlijke set met een goede mix tussen de twee stijlen van de Dj’s. Dimitri Vegas en Like Mike zouden Dimitri Vegas en Like Mike niet zijn als ze niet doen aan crowd controle. Samen zorgen ze ervoor dat zowat heel de ArenA zijn shirt uit doet en ermee gaat zwaaien op een dikke housebeat. De volgende DJ’s op de timetable draaien tevens een goede set, zonder veel bijzonderheden.

Photocredits: AMF

Award show

De award show van DJ Mag Top 100 start om 10 voor 12 s ’avonds. De DJ Mag Top 100 is een lijst met de meest bekendste/populairste/beste DJ’s. Aan de hand van ingezonden stemmen wordt er een Top 100 gemaakt. De show begint met allemaal wereldbekende dance nummers die achter elkaar worden afgespeeld met waanzinnig mooie visuals, lasers, lichten en special effects. De directeur van de DJ Mag Top 100 wordt het podium op geroepen om de winnaar bekend te maken. De Top 3 gaat aangekondigd worden en de spanning start als we verschillende dance tracks horen en er foto’s van drie verschillende DJ’s, snel afwisselend van elkaar, verschijnen op het beeld. De foto’s zijn van Hardwell, Martin Garrix en Dimitri Vegas en Like Mike. Martin Garrix mag zich voor de derde jaar op rij de beste DJ van de wereld noemen. Hij ontvangt het geweldige award op het podium en spreekt zijn fans een snel bedankje toe voordat hij achter de draaitafel gaat staan. Helaas zijn er tijdens de award show geen schermen aan. Achterin de zaal is het slechts luisteren naar de stemmen en woorden die gezegd worden, maar lijkt het alsof we erg ver weg zijn van de show.

Photocredits: AMF

Dj Mag Top 10

#1 Martin Garrix
#2 Dimitri Vegas & Like Mike
#3 Hardwell
#4 Armin van Buuren
#5 David Guetta
#6 Tiësto
#7 Don Diablo
#8 Afrojack
#9 Oliver Heldens
#10 Marshmello

Geschiedenis AMF edities

De eerste editie van Amsterdam Music Festival vond plaats in 2013 in de Amsterdam Rai. Door de grote belangstelling is het festival het jaar daarop (2014) verplaatst naar de Amsterdam ArenA. In 2015 maakt het festival een upgrade naar een weekender, twee dagen lang AMF in de ArenA. Tijdens de weekender houdt het evenement festivaltijden aan (12:00 tot 12:00). Het jaar daarop (2016) besluit de organisatie weer iets nieuws te willen. Tijdens deze editie zijn er 8 verschillende AMF-evenementen over 5 avonden verdeeld in de ArenA, Heineken Music Hall en de Ziggo Dome. Er is een openingsavond, afsluiting en twee shows in de ArenA. Dit jaar was AMF het grootste festival tijdens ADE. In 2017 gaat het festival weer terug naar één nachtshow in de Amsterdam Arena. De organisatie zorgt ook dit jaar voor iets nieuws, de allereerste Two is One optreden. Dit jaar (2018) is het weer een eenmalige nachtshow in de Johan Cruijff Arena met een speciale Two is One optreden en award show. Amsterdam Music Festival lijkt ieder jaar weer te experimenteren met nieuwe concepten en invullingen van de avond. Enkele edities was de award show van de DJ Mag Top 100 en andere edities weer niet.

Photocredits: AMF

Extra’s

AMF is op zichzelf natuurlijk al een geweldig feest in de mega grote Johan Cruijff ArenA met een waanzinnige line-up, maar de organisatie verzorgt samen met haar sponsors altijd voor wat leuke extra’s. Dit jaar staat er helemaal achterin de zaal recht tegenover het podium een T-Mobile attractie. De ‘T-Mobile unlimited spinning’. Je kunt hier plaatsnemen op een draaiend plateau wat draait als een wasmachine. Je kan hier ook een roze lichtgevend bandje ophalen voor om je pols. Achter de Dj booth is een podium voor gasten neergezet. Gelukkige eerste gasten kunnen na het kopen van een colablikje/flesje een upgrade winnen naar dit podium. Je hebt op dit podium een geweldig zicht op de dj en de hele zaal vol dansende en feestende gasten.

Kritische feedback

Doordat we al vele jaren trouwe fans zijn van Amsterdam Music Festival en andere (grote) dance feesten vallen de minpunten op een toch zo geweldig feest ons ook op. Het was dit jaar erg opvallend dat er veel dode/stille stukken tussen de wisselingen van Dj’s plaats vonden. Dit is jammer en dit wil je als organisatie, DJ en vooral als feestende gast liever niet hebben. Van de vorige jaren zijn we gewend dat er prachtige, impact gevende introducties werden gegeven voordat een dj het podium op verschijnt. Deze moesten we dit jaar missen en hierdoor lijkt een dj toch minder in de spotlight te kunnen staan. De award show was vergeleken met vorige jaren minimaal. Er was geen countdown, slechts de #1 dj werd in de spotlight gezet en er was veder geen aandacht voor de andere prijzen binnen de DJ Mag Top 100.

Photocredits: AMF

Timetable

21:00 Warm up: Avalan
21:45 Lost Frequencies
22:45 Opening Ceremony
22:50 Sunnery James & Ryan Marciano
23:50 Dj Mag Ceremony
00:00 The World’s No. 1 DJ
00:40 2=1 David Guetta b2b Dimitri Vegas & Like Mike
01:40 Axwell ^ Ingrosso
02:40 KSHMR
03:35 W&W
04:30 Vini Vici
05:15 Salvatore Ganacci
06:00 Closing Show

Hosted by MC Zawdi

Next year AMF 2019

Wij als Festival Fans zijn erg benieuwd wat voor nieuws Amsterdam Music Festival voor ons in phetto heeft. Elk jaar weer verrast het festival ons met leuke nieuwe dingen, een heerlijke line-up en een geweldig feest op een gigantische locatie. We will see you next year AMF! Voor alle trouwe fans, net als wij, je kunt je via deze link pre-registreren voor de editie in 2019!

22 oktober 2018

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter