Report: Amsterdams Verbond 2019

Report: Amsterdams Verbond 2019

Bloed, zweet en tranen voor de organisatie dit jaar. Even leek het Amsterdams Verbond tegen te worden gehouden door stadsdeel Nieuw-West. Gelukkig werd de vergunning voor de locatie, de Tuinen van West, toch gegeven. Hierdoor kon ik, samen met 14.999 andere feestgangers, alsnog de vrijheid vieren op 5 mei. Want ja, ook de vijfde editie van het Amsterdams Verbond was weer volledig uitverkocht.

Aan informatie geen gebrek
Het is heel fijn om twee dagen voor het festival nog even goed geïnformeerd te worden. Als festivalbezoeker ontving je een e-mail met daarin de meestgestelde vragen. Hiermee kreeg je antwoord op vragen als: ‘zijn er lockers?’ En: ‘kan ik parkeren bij het festivalterrein?’

Goed ontvangst
Alleen op de vraag: ‘wordt het lekker weer?’, kon de organisatie helaas geen antwoord geven. De hele week werd er regen voorspeld, met als weercijfer een vier. Op 5 mei bleek het inderdaad koud te zijn, maar van regen hebben we gelukkig vrijwel geen last gehad in Amsterdam. De TicketSwap-kaarten gingen daarom last minute alsnog als warme broodjes over de toonbank. Bij de ingang was het druk, maar hoefde ik nog geen vijf minuten te wachten. Goed geregeld dus!

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

amsterdams-verbond-report

Geen munten
Ik heb persoonlijk een hekel aan munten. Ik was dan ook blij verrast toen ik erachter kwam dat je op het festivalterrein gewoon kon betalen met je pinpas. Ook golden dit jaar de ‘bekerregels’. Bij binnenkomst ontving je twee bekermunten. Wanneer je een drankje bestelde kon je één munt inleveren, als betaalmiddel voor de beker. Door deze beker in te wisselen bij een volgend drankje, hoefde je niet je tweede bekermunt in te leveren. Was je namelijk beide munten kwijt, dan betaalde je €1 extra voor een nieuwe beker. Zeer milieubewust!

Het Verbond: een feestje voor iedereen
Wat ik zo leuk vind aan het Amsterdams Verbond, is dat iedereen zich er kan vermaken. Voor hitjes was je op de juiste plek bij de Happy Feelings en Terug Naar Toen-stages. Bij (Nederlandse) hiphop en rap zat je goed bij Vunzige deuntjes. Ikzelf ben gek op Nederlandse muziek en kon m’n geluk niet op bij Café Nol. Hier werd tevens de bekerfinale tussen Ajax en Willem ll uitgezonden op groot scherm. Je kunt je voorstellen hoe de sfeer was nadat Ajax overtuigend won met 4-0.

Feesten op de afterparty
Aan het einde van de avond kregen mijn vriendinnen en ik kaarten voor de afterparty. Als je nog niet uitgefeest was (en de volgende dag niet hoefde werken) kon je hier nog even doorpakken. Er waren twee feesten georganiseerd in samenwerking met Chin Chin, Claire en PLUTO. Aangezien ik wel op maandagochtend op kantoor werd verwacht, heb ik dat even gelaten voor wat het was.

Zijn er dan helemaal geen minpunten? Om eerlijk te zijn kan ik er vrijwel geen bedenken. Dit was het derde jaar op rij Amsterdams Verbond voor mij. Het klinkt cliché, maar ik weet ook zeker dat het niet de laatste keer zal zijn. Het was wederom een toffe editie!

amsterdams-verbond-verslag

Foto’s: Het Amsterdams Verbond Festival

21 mei 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter