Report | Another Culture festival

Report | Another Culture festival

 

Afgelopen zaterdag, 13 september was het ‘Another Culture’ festival spijtig genoeg het laatste festival voor mij dit seizoen.  Het was de eerste editie en ik kan zeggen dat het een zeer geslaagd feestje was!

Het festival werd gehouden bij het natuurbad De Ijzeren man in Eindhoven. Een mooie locatie aan het water en aangezien het al september is hadden we gruwelijk geluk met het mooie weer. Het was lekker warm en iedereen liep in jurkjes of korte broeken.

IMG_0724     IMG_0730Aangezien ik een grote liefhebber ben van R&B en Eclectic was ik voornamelijk te vinden bij de stage van Dejavu events. Hier draaide o.a. Dj’s als Snelle Jelle, Dyna en DJ Waxfiend! Ook was er een optreden van Jayh Jawson, die net als altijd een gave show gaf. Maar natuurlijk werd er meer gedraaid dan alleen R&B en Eclectic muziek. Het festival had maar liefst 5 verschillende stages.

Rader Records X Oooh shit was de eerste stage die je zag als je het terrein opliep, dit was voornamelijk voor de hip-hop liefhebbers. Ook was een area van Dejavu hier werd lekkere R&B, Reggeaton en Urban gedraaid. Verder had je nog een area genaamd Cirque du Kru en Zodiak Commune. Als laatste area had je Bring the Noise X WeLoveweFUNK waar voornamelijk Dupstep en Techno werd gedraaid.  De area’s waren neergezet in een soort cirkel dus alles was vrij dicht bij elkaar. De bars waren ook goed verdeeld tussen de stages. Dit was goed geregeld waardoor het eigenlijk nooit echt super druk was als je drinken ging halen.

Na flink wat dansjes te hebben gedaan begint je maag te knorren, er was vrij veel diversiteit in het eten. Je had veel verschillende keuzes zoals crêpes, hamburgers, loempia’s of sushi. Voor iedereen wat wils! Ook had het festival een aantal leuke kraampjes staan waar je o.a. zonnebrillen, hoedjes of andere leuke festival frutseltjes kon kopen. Ook was er een kraampje met zeer creatieve maskers. Hiermee zag je veel mensen op het festival mee rondlopen!

Another culture was een geslaagd feest! De diversiteit in muziek, de mensen en het mooie weer maakte het festival compleet! Ik kan niet wachten tot volgend jaar het festivalseizoen weer begint. En nu op naar ADE (Amsterdam Dance Events) waar hoogstwaarschijnlijk ook veel toffe feesten worden gegeven!
IMG_0727                   IMG_0723                 IMG_0716

20 september 2014

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter