Report: Appelsap 2019

Report: Appelsap 2019

Appelsap Fresh Music Festival is jaarlijks toch wel het festival voor Hip-Hop liefhebbers in Nederland. Ook dit jaar stelde Appelsap niet teleur, met wel een heel bijzondere headliner: The Opposites! Na 5 jaar afwezigheid wist Appelsap het dit jaar voor elkaar te krijgen om The Opposites weer op te laten treden, en hoe!

Een zonnetje over het gezellige Flevopark
De weergoden waren Appelsap en haar bezoekers dit jaar goed gezind. De hele dag kon iedereen heerlijk in het zonnetje genieten van de optredens en een biertje. Althans, een pin storing legde ongeveer een uurtje de barren van het festival stil. Maar dat mocht de pret niet drukken, want de sfeer bleef op en top.

Het Flevopark in het oosten van Amsterdam draagt daar dan ook een aardig steentje aan bij. Het park leent zich ideaal voor een festival ter grootte van Appelsap. Het is gemakkelijk te bereiken met de tram of de fiets en door de grootte kon je snel en gemakkelijk van stage naar stage lopen. Het festival bestond uit 3 grotere stages, waaronder de Mainstage, met fontein op het dak, en een stage gehost door Patta Soundssystem, waar Vic Crezee een leuke show neerzette. Een leuke toevoeging aan het festival was de 90 RnB Karaoke, waar het lange tijd compleet los ging.

appelsap-report

Foto: Delicia Celik

Snelle, 101 Barz, Wilde Westen en Lil Kleine & Friends
De Mainstage heeft de hele dag een afwisselend gezelschap van bekende namen. Snelle is vroeg op de dag een van onze favorieten en stelt dan ook niet teleur. Met een hardstyle remix weet Snelle het publiek aardig op te warmen. Later op de dag volgen 101Barz, met Rotjoch, Latifah en Poke het publiek aardig met zich mee te krijgen. Aan het begin van de avond begint Lil’ Kleine met zijn show, die verschillende vrienden het podium op sleept. Hef, Chivv en natuurlijk Lil’ Kleine zelf stellen niet teleur en zetten een meer dan prima show neer. En dan moet het hoogtepunt van Appelsap 2019 nog plaatsvinden, met natuurlijk…

The Opposites zijn terug!
De fans hebben even moeten wachten, maar na 5 jaar is het dan toch echt zover. The Opposites geven weer een show! En wat voor één! Vanaf het eerste tot het laatste moment gaat het publiek volledig uit z’n dak. Met ‘Geen klasse, Geen stijl’ zetten Willem en Twan direct de toon. De energie zit er goed in en later blijkt dat ook The Opposites vrienden hebben meegenomen, namelijk Dio en Sef. Met nummers als ‘Oew Oew’, ‘Dom, Lomp en Famous’, en ‘Licht Uit’ weet het publiek van begin tot eind mee te bleren. Maar het hoogtepunt en tegelijkertijd ook de afsluiter is natuurlijk, Thunder. Willem duikt nog met een salto het publiek in en maakt zo het feest compleet. The Opposites en Appelsap, bedankt. Het was een onvergetelijk feest!

appelsap-opposites

Foto: Delicia Celik

13 augustus 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter