Report: Audio Obscura X 10Y R LABEL GROUP

Report: Audio Obscura X 10Y R LABEL GROUP

Terwijl de kille herfst afgelopen week haar intrede deed, toverde Amsterdam zich weer om tot het bruisende hart van de wereldwijde elektronische muziekindustrie. Hoewel het buiten regenachtig en koud was, verwarmde het Amsterdam Dance Event van 18 t/m 22 oktober de harten van duizenden muziekliefhebbers van over de hele wereld. Festival Fans was er ook dit jaar weer bij. Op vrijdagmiddag 20 oktober bezochten we de RAW Factory voor Audio Obscura X 10Y R LABEL GROUP.

Raw Factory

De RAW Factory, normaal gesproken het hoofdkantoor van het Nederlandse kledingmerk G-Star, is zonder twijfel al jaren een van de meest opvallende en unieke locaties tijdens ADE. De ruwe, rauwe schoonheid van het gebouw langs de A10, met haar uitgestrekte parkeerdek en karakteristieke architectuur, leent zich perfect voor een festivallocatie. De geest van innovatie en creativiteit van G-Star wordt hier tijdens ADE naadloos verweven met de elektronische muziekscene. En zelfs vandaag – terwijl de regen hard tegen het beton van de RAW Factory klettert – is deze combinatie goud waard gebleken.

Technogiganten

Zoals Audio Obscura niet meer weg te denken is uit de Amsterdamse technoscene, is Kobosil met zijn R Label Group dat niet meer uit de Berlijnse (en eigenlijk ook niet uit de wereldwijde) technoscene. Twee echte technogiganten dus die voor deze editie hun krachten bundelen. De line-up, met namen als Somewhen, Rikhter en Cera Khin, laat dan ook weinig aan de verbeelding over. Datzelfde geldt voor de afsluitende act, namelijk een B2B met Kobsosil en Klangkuenstler – nog al zo’n technogigant. Dit belooft een dagje beuken te worden.

Volledig doorweekt van de regen (jaja het blijft Amsterdam) betraden wij de doorzichtige tent op het parkeerdeck waar DJ Stingray 313 en DJ Spit een opzwepende back-to-back set aan het draaien waren die de natgeregende aankomst snel deden vergeten. De regen maakte vervolgens plaats voor de stormachtige klanken van Somewhen die de tent verder meenam in extase. Zijn compromisloze geluid, waarbij de beats als mokerslagen binnenkwamen, zette het parkeerdeck in vuur en vlam.

Daarna verplaatste het spektakel zich naar de garage, waar de liveset van Rikhter werd ontketend. Zijn set trok de aanwezigen nog dieper in de duisternis van de techno. De garage, met zijn lage betonnen plafond, deed denken aan de iconische nachtclub De School en zorgde voor een intieme en bezwerende sfeer. Stroboscopen flitsten als bliksemflitsen en verlichtten de dansvloer terwijl Rikhter live zijn muzikale experimenten uitvoerde. Het werd een hypnotische en meeslepende ervaring, die de rauwe essentie van de underground techno onderstreepte.

Verrassingscollectief

De sfeer op Audio Obscura bereikte een absoluut kookpunt op het moment dat Kobosil en Klangkuenstler achter de knoppen op het parkeerdeck verschenen. Als klap op de vuurpijl had Kobosil nog een onverwachte verrassing in petto. Hij bracht zijn getalenteerde protegé Clara Cuvé mee, wat resulteerde in een meesterlijke dubbele b2b-set samen met hemzelf en Klangkuenstler om het feest geheel in stijl af te sluiten. De chemie tussen de artiesten was voelbaar in elke beat van de muziek. Helemaal gewend aan de rauwe klanken van de dag, reageerde het publiek daarop met een ontembare energie. Wat een afsluiter!

Zo werd Audio Obscura X 10Y R LABEL GROUP een hypnotische en meeslepende ervaring, die de rauwe essentie van de underground techno onderstreepte. Wij hebben genoten!

Geschreven door: Michael

8 november 2023

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter