Report: Audio Obscura X SKALAR w/ Peggy Gou

Report: Audio Obscura X SKALAR w/ Peggy Gou

De hele maand januari stond de Gashouder in het teken van SKALAR. Er zijn meerdere liveshows geweest maar dit was de enige avond waarbij ook dj’s tunes draaiden tijdens het lichtspektakel. Het was de taak van Audio Obscura om deze nacht tot een hoogtepunt te brengen. En ja, dat is ze meer dan gelukt.

Dit event was één van de laatste dagen van de SKALAR reeks. De kaartjes voor deze avond waren binnen no-time uitverkocht en zegt dus veel over hoe populair het is. Naast de lichtshow zijn de feestjes van Audio Obscura sowieso ook altijd druk bezocht. Nu techhouse queen Peggy Gou de avond ook nog eens afsloot kon dat natuurlijk alleen maar goeds betekenen. 

 

SKALAR 

Voor iedereen die SKALAR (nog) niet kent zal ik even een korte introductie geven. Het is een grootse lichtshow, in de letterlijke en figuurlijke zin van het woord. De hele Gashouder stond vol met spiegels, bewegende lichtstralen en dit alles gecombineerd op de toon van de muziek. Overdag zijn er vele lichtvoorstellingen geweest maar ook ‘s nachts diende dit Belijns aan doende spektakel nu als decor. Kortom, dit was iets sensationeels. Het gaf oprecht een extra dimensie aan de avond. De lichtstralen vlogen je om de oren en dit zorgde voor vele telefoontjes in de lucht om dit alles vast te leggen. Het is niet vergelijkbaar met de lichten tijdens een ander techno feest. 

Lichtshow SKALAR

AUDIO OBSCURA

Audio Obscura host vele elektroniche feestjes per jaar. Ze verzorgde ook tijdens deze avond weer een mooie line-up waarbij Elias Mazian aftrapte. Deze act hebben wij helaas gemist.  Wij gingen de avond van start met Deniro die werd opgevolgd door het duo achter SKALAR; Kangding Ray & Christopher Bauder. Op dit moment kwam de avond ook echt op gang en was de ruimte in de Gashouder goed gevuld. Door de ronddraaiende DJ booth kon je hen vanuit iedere hoek zien. Vanaf een uur of twee begon ook het licht een grote rol te spelen. 

De afsluiting van de avond was de Koreaanse Peggy Gou. Meermaals heb ik haar zien draaien. Haar sets sluiten perfect aan bij de lichtshow van SKALAR. Zou dit komen omdat ze beiden Berlijnse roots hebben? Waarschijnlijk komt hier in ieder geval de inspiratie vandaan. Een geweldig einde van de avond.

Peggy Gou

DE LOCATIE

Hoewel de Gashouder normaal gesproken één van mijn favoriete feest locaties is in Amsterdam viel het dit keer een beetje tegen. Dan heb ik het niet over hoe het erop zichzelf uit ziet want tsja, het gebouw is en blijft adembenemend. Ik heb het nu meer over de voorzieningen, en dan met name de toiletten. Note vooraf: dit heeft mijn avond zeker niet bedorven maar in het gebouw zelf zijn gewoon te weinig toiletten voor het aantal mensen. Hierdoor wordt er naar buiten uitgeweken. Dit is op zichzelf nog niet zo’n gek idee maar besef je wel dat mensen dan 15 a 20 minuten in de kou staan te wachten voordat ze een plasje kunnen plegen. Het enige alternatief is dus minstens een half uur in de rij staan voor de toiletten binnen. Alleen wie besteedt deze kostbare minuten nou graag in de rij? Wij weten hier allemaal het antwoord op. Goed, de klaagzang is voorbij. De rest van de avond maakte ruimschoots goed voor dit ongemak. 

Jongens, het is vandaag alweer de laatste dag van SKALAR. Je moet er dus vliegensvlug bij zijn om hier nog van te genieten. Mocht vandaag nou niet uitkomen dan kunnen we alleen maar hopen dat deze manier van kunst (ja, dit noemen we kunst) volgend jaar weer terug komt in de Gashouder. Het is de moeite waard! 

(copyright: Tim Buiting)

5 februari 2020

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter