Report: Awakenings 9×9 invites (ADE)

Report: Awakenings 9×9 invites (ADE)

Beste mede festival liefhebbers, afgelopen week was het weer dé week van het jaar. 5 dagen op rij feestjes, festivals, conferentie en vooral veel chaos en gekkigheid in en rondom Amsterdam.

Ik had deze keer de eer om langs te kunnen bij Awakenings op de dag van de ADE aftrap en het was niet zomaar een lineup en locatie. Awakenings nodige 9×9 uit en zij namen niet de minste artiesten met zich mee. Dit betekende niets minder dan hard volume, trillende muren en vooral veel stappen zetten.

Ze waren als eerste uitverkocht van alle Awakenings ADE feesten (binnen een paar uur!) en ook erg terecht, want de lineup en locatie waren er zeker naar. Om 22:00 uur stond de eerste dj de zaal al aardig warm te draaien, en ook zeker niet zomaar één. Cynthia Spiering speelt laatste tijd steeds harder en harder, tot zelfs de gabber closings bij Rotterdam Rave. Uiteraard begon de avond niet met enorme beukers, maar zacht inkomen was het zeker niet. Om 23:00 uur kwamen we aan en we waren meteen al erg te spreken over de eerste set die we hoorden.

Wij keken zelf het meest uit naar 9×9 en Paula Temple b2b met SNTS, echter stelde Clara Cuvé ook zeker niet teleur vanaf 23:30 uur. Ook Clara wist goed op het publiek in te spelen met harde klappers afgewisseld met wat meer trancy plaatjes en zo nu en dan wat hardstyle kicks tussendoor. De meid van R-Label weet zeker dat Paula Temple en SNTS niet doen aan inhouden en dat was te merken naarmate haar set vorderde. Ze heeft absoluut een erg goede set gedraaid en iedereen was meer dan klaar voor het geweld van het duistere dynamische duo.

Van begin tot eind was dit puur knallen met weinig breaks zoals we ze kennen. Ze namen de zaal goed mee door hun set heen met harde knallers en een duistere sound. Ik ben al aardig wat keren bij Paula Temple en SNTS geweest op andere festivals en ook dit setje was zeker niet anders. Het was naar mijn mening dan ook de beste set van de avond, aangezien ik erg van hun unieke sound en sfeer kan genieten. Gelukkig was ik niet de enige, het hele publiek deed mee!

Niet alleen het geluid en intensiteit van de muziek werd harder en beter, maar zo ook de volheid van de zaal en de lichtshow die Awakenings elk jaar weer erg goed verzorgt! Ze weten het elk jaar anders te maken met vernieuwingen en andere soorten lichtshows. Ook hier waren wij weer erg tevreden mee en konden hier absoluut van genieten. De lichtshow bouwde in de hele avond op naar een ongekend hoogtepunt met het naar beneden komen van de grote lichtring genaamd ‘The Orbiter’ van Nick Verstand die als een soort halo om de iconische discobal hing. Tel hier ook nog het legendarische vuurwerk moment bij op aan het einde van de avond en je weet dat je met een next level Awakenings productie te maken hebt. Ook merk je dat de capaciteit van de Gashouder super is, iedereen heeft genoeg ruimte en er wordt niet al te moeilijk gedaan als je ergens langs moet. Alleen vooraan kon het nog wel eens druk worden voor de echte diehards die koste wat kost hun favoriete artiest van dichtbij wilden zien. Zo dan ook aan het begin van de set bij 999999999.

Na de 3e set en de opening van Charlie Sparks was het tijd voor een korte pauze en kleine snack. Het begin van Charlie Sparks was even een andere vibe dan de voorgaande set, maar dat hadden we ook allemaal wel verwacht. Andere speelstijl, iets minder duister en hard, maar vooral iets meer tempo en energieke tracks. Als snelle snack zijn we voor een broodje gegaan en er was gelukkig genoeg keuze. Niet te veel fancy gerechten, lekker simpel en effectief. Prima prijs voor wat je kreeg en daar konden we zeker weer even op door.

Bij binnenkomst was Charlie nog steeds op goed tempo bezig en mixte hij zijn welbekende “welcome to London” track in. Absolute hoogtepunt van z’n set. Alhoewel het zijn eigen nummer is speelt hij ‘m tegenwoordig niet altijd meer in zijn sets en was het daarom ook zeker leuk deze weer even live te hebben gehoord, ook gezien de reactie van de crowd.

Tekst gaat verder onder foto.

awakenings-ade

Foto: Jordy Brava

Na Charlie was het tijd voor de “main” act, de boys genaamd 9×9. Een ding was zeker, iedereen was hier gekomen met een missie en dat was door het dak heen gaan bij deze headliners. De opening was dan ook meteen keihard en het energieniveau was niet te missen. Naarmate de set vorderde, werden de tracks ook steeds intensiever. Ondanks dat Paula onze fan favorite van de avond was, heeft dit duo ook een sterke set gedraaid waarna nog niemand klaar was om naar huis te gaan.

Na afloop van hun set waren 9×9 de zaal in gegaan om met wat fans te praten en hier en daar wat foto’s te nemen. Het was dan ook super leuk om te zien dat ze de tijd namen voor al hun fans en met iedereen een praatje wilden maken. Het was te merken dat ze hun crowd iets terug wilden geven en het leuk vonden om met iedereen wat interactie aan te gaan.

Ondanks dat we niet de hele avond hebben uitgespeeld waren we erg dichtbij en namen we de bus van 6:30 uur terug naar centraal. Nog wel even een uurtje kunnen luisteren naar de powerhouse die ook zeker al een tijdje mee gaat, namelijk AnD. Ook hij draaide wederom weer een andere set dan degenen daarvoor, maar hield zeker wel de energie erin en de zaal was daarom ook nog zeker goed gevuld toen wij weggingen. AnD maakte iets meer gebruik van de tegenwoordige hype met hardstyle kicks bij de opbouw voor de drops, ondanks niet typisch Awakenings, leek het publiek het toch goed te ontvangen. Het was dus ook zeker wel te merken dat de muziek door de avond heen aanzienlijk harder werd. Na een uur AnD te hebben meegemaakt was het voor ons dan ook weer tijd om eindelijk naar huis te gaan.

Van tevoren wist ik al dat ik alle artiesten erg leuk zou vinden, maar ook nu hebben ze zeker weer stuk voor stuk goede sets geleverd en er een goede ervaring van gemaakt. Voor mij was het zeker niet de eerste keer dat ik naar Awakenings ben gegaan en had ik wel al een goed idee van wat ik kon verwachten, maar ook deze keer hebben ze weer laten zien hoe goed hun crew, productie en consistentie is qua organisatie. Dit was dan zeker ook niet de laatste keer dat ik bij Awakenings langs ga, een absolute aanrader voor een goede experience.

Voor wie nu al weer zin heeft in de volgende; Awakenings heeft de volgende ronde aan events alweer online staan! 4 NYE shows van 28 t/m 31 december in de Gashouder in Amsterdam (meer info hier) en 2 shows in het Klokgebouw in Eindhoven op 27 januari (meer info hier).

Alle festival liefhebbers, bedankt voor het lezen van de review van 9×9 invites met Awakenings. Het was me weer een genoegen om een leuke positieve review te schrijven voor een leuk feestje! Tot de volgende 🙂

Hier nog even een kort overzicht en rating van de belangrijke festival faciliteiten:

  • Bereikbaarheid: 8 – Goed te bereiken vanaf centraal, alleen het eerste vervoer terug is laat.
  • Timetable/ opbouw: 8 – Niet mega veel opbouw, maar alles sloot goed op elkaar aan.
  • Muziekkeuze 8.5 – Uiteraard één stage, maar als je 9×9 kent weet je wat je te wachten staat!
  • Aanbouw/ omgeving: 8 – Niet veel aankleding, maar de locatie an sich is erg indrukwekkend.
  • Lichtshow: 9 – Lichtshow was erg vet! Werd ook steeds intenser door de avond heen.
  • Eten/ drinken: 8.5 – Nergens lange rijen en overal snel te bereiken, eten was ook lekker.
  • Sfeer/ publiek: 8.5 – Goede sfeer en gezellige crowd. Iedereen kwam voor een leuke tijd.

5 november 2023

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter