Report: Awakenings ADE Openings Night

Report: Awakenings ADE Openings Night

Awakenings is inmiddels alweer 25 jaar een grote speler, wat zeg ik, een hele grote en misschien wel de grootste speler in de scene. Dat ze heer en meester zijn, bewijzen ze op ieder vlak. Ook de 2022 editie van ADE zijn zij van de partij… En hoe?! Met 6 feesten in de Gashouder en 3 in Ziggo Dome is Awakenings wederom meer dan goed vertegenwoordigd. En eerlijk… Ik ben niet zo  bekend in deze scene. Mijn persoonlijke voorkeur ligt echt op het vlak van rock en pop. Helemaal onbekend zeker niet, maar de titel van vaste bezoeker kan ik mijzelf niet toebedelen.

Awakenings is een begrip op ADE en ook dit jaar trappen zij de 9 Awakenings x ADE feesten traditiegetrouw af in de Gashouder. Het fantastische iconische gebouw in het Amsterdamse Westerpark. De volledige Awakenings-serie tijdens deze editie van ADE was tot het randje uitverkocht, zo ook deze avond, AWAKENINGS | ADE OPENING NIGHT.

De Franse U.R. Trax beet het spits om 22:00 uur af in een langzaam vollopende Gashouder, gevolgd door de Russische Vladimir Bubyshkin. Als om 00:30 uur de beurt is aan Nina Kraviz, is de Gashouder ook flink gevuld. Niet gek, want deze Russische tandarts behoort al geruime tijd tot de headliners van Awakenings. Snoeihard, speels, luchtig en bovenal energiek, ook deze nacht. Op 30 december staat ze wederom in de Gashouder voor een volgend Awakenings-feestje.

Héctor Oaks is een vreemde eend in de bijt. De Spaanse DJ verschijnt met een rode hanenkam op het podium met een flinke box met vinylplaten. In de tijd dat de meeste DJ’s werken met USB-sticks etc, is dit opvallend. Het geeft een extra dimensie aan de set. En dat Héctor Oaks ballen heeft, dat is een feit. Met een Hiphop-plaat je set openen is gewaagd, maar in dit geval geniaal gekozen. Ook Billie Jean van Michael Jackson komt nog even voorbij en Héctor Oaks heeft wederom bewezen waarom juist hij op Awakenings een graag geziene DJ is.

Als Héctor Oaks zijn plekje verlaat voor Paula Temple, trilt de vloer onder iedereen vandaan. Snoeiharde techno, die niet anders te omschrijven is als hard, harder, hardst. Maar pohh… Wat lekker!

Cera Khin is vrij nieuw in de Awakenings-familie, maar dat merkt niemand. Bij het zien van Cera Khin denk je aan Elsa van Disney’s Frozen. Kneiterharde techno is wat er volgt, iedereen gaat los en de special effects vliegen om je oren.

En als we het dan hebben over special effects… Reinier Zonneveld stond in de vroege ochtend geprogrammeerd als laatste DJ. Hij sloot de ADE Opening Night af en het was vuurwerk! Letterlijk en figuurlijk. De vuurpijlen schoten door de zaal en Reinier deed wat Reinier altijd doet. Hij levert en het publiek geniet. Ondanks dat het dus niet helemaal mijn genre is, was dit een beleving. Een bucketlist dingetje die iedereen op zijn lijstje zou moeten hebben. ADE zonder Awakenings, is als een feestje zonder muziek. Ik ben fan en ik denk dat ik volgend jaar weer van de partij ben. Gemoedelijk, gezellig, kneiterhard en wat een feest… Het is bijna 08:00 uur en ik loop voldaan na 9 uur stampen terug naar mijn auto…

25 oktober 2022

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter