Report: Awakenings Easter Special (vrijdag)

Report: Awakenings Easter Special (vrijdag)

Awakenings Easter (Friday)

Het was weer zover, na 2 jaar wachten mochten we eindelijk weer met de voetjes van de vloer tijdens Pasen. Het is toch altijd weer eens iets anders dan bij de paasbrunch zitten. Awakenings Easter, op de locatie waar het allemaal begon. Nu bij het 25 jarig jubileum van Awakenings mogen we weer naar de Gashouder, en met wat een line-up!

Gashouder
Dit jaar kon het event eindelijk dus weer plaatsvinden in de ‘Techno Tempel’ oftewel de Gashouder in Amsterdam. Die overigens heel eenvoudig te bereiken is met het openbaar vervoer, de bus stopt er praktisch voor! Een klein stukje lopen en we stonden bij de ingang. Even de tickets scannen, kluisje scoren, wat muntjes halen en het kon beginnen. De industriële vibe die je graag ziet bij techno events spat er geheel van af. De buizen lopen over het plafon en de iconische discobal hangt aan het dak. Dit gaat helemaal goed komen!

Joyhouser, Enrico, Joris
Als we binnenkomen is Joyhouser al een uurtje bezig, de sfeer zit er goed in en de menigte gaat helemaal los. Eerst even acclimatiseren en een biertje drinken. Klein rondje lopen en dan gaan met die banaan, het is veel te lang geleden en de zin zit er goed in! Enrico Sangiuliano neemt de decks over van Joyhouser en begint gelijk lekker. We werken ons iets meer door naar voren. De afsluiter van Enrico is keihard rammen, heerlijk! Joris Voorn pakt het nu over, waarop we een geweldige set krijgen om even mee bij te komen en helemaal meegenomen worden door de muziek. De visuals en lasers tijdens deze set zijn echt geweldig en je waant je op een totaal andere planeet. Een setting neerzetten zoals deze kan er maar één, en dat is Awakenings!

Capriati, Adam
Na Joris Voorn komt Joseph Capriati, hij neemt het geweldig over en zet een dijk van een set neer. Als Adam Beyer het overneemt merk je dat de energie verandert, de muziek wordt dromerig en de visuals mega strak. Als de vuurpijlen over onze hoofden vliegen is het compleet. Ge-wel-dig!

 Pauze, rondje lopen
We zijn nu al 5,5 uur bezig en het voelt alsof we er net zijn. Langzaam krijgen we een klein beetje honger, dus toch even kijken bij de chill zone. Het aanbod is niet mega groot, maar prima voor een feest zoals dit. Na een bakje vers fruit te hebben gegeten (die ananas was heerlijk!) kunnen we er weer tegenaan. We hebben nog 2 uur te gaan, en de techno-meister, Reinier Zonneveld staat nog op het programma!

 Reinier
Reinier Zonneveld draait een live set, heel gaaf, want ik heb zoiets nog niet eerder meegemaakt. Je merkt dat de muziek intenser wordt naarmate het later is en dat iedereen er helemaal in opgaat. Hij stuwt de menigte echt vooruit in die laatste uurtjes van de rave.

>Terugreis & vooruitzicht
Als het licht  aan gaat slenteren we terug naar ons kluisje, waar we even tegengehouden worden door de bewaking. Niet iedereen kon tegelijk terug gaan. Logisch natuurlijk maar ik verlangde wel naar mijn verse trui. Op de weg terug naar het station was het nagenieten en alvast nadenken over wat de volgende rave zal zijn. Eens kijken of er nog kaarten te scoren zijn voor de Summer editie van Awakenings, eind juli in Hilvarenbeek.

Awakenings, bedankt! De volgende ga ik alvast in de agenda zetten.

22 april 2022

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter