Report: Awakenings Easter Special

Persoonlijke blik op een heerlijke, onverwachte,  techno donderdag

Toen ik een uurtje voor de opening van Awakening Easter Special te horen kreeg dat ik ook een avondje mee zou gaan feesten in de Westergasfabriek, was ik vooral ontzettend benieuwd naar wat Awakenings mij zou gaan brengen. Ik vind de locatie prachtig, maar ben meestal niet zo weg van zulke grote, massale techno feesten die verre van intiem zijn. Nou… ik moet zeggen… Ik ben compleet verrast door het geweld wat deze donderdagavond op mij af is gekomen!

awakenings

Awakenings is kind aan huis in de Westergasfabriek, en dat viel ook deze uitverkochte editie weer te merken. Van begin af aan ging het dak eraf en al om half 11 stond het  vol in de gashouder. Persoonlijk keek ik erg uit naar Extrawelt, en ik denk dat menig van jullie die er gisteren bij waren dit begrijpt. Wat een geweld en wat een lichtshow! Ineens was ik niet meer zo van het ‘kleine’ en het ‘intieme’ maar werd ik dolgelukkig van de vele mensen die echt los gingen. De rookruimte was ook nooit écht vol, geen gedruk en gedrang, mensen wilden zo snel mogelijk weer terug om een dansje te doen.

Deze review zou niets zijn als ik niet even een positief woordje zou doen over de klapper van de avond. Want Gaiser, Wouw wat was dat vet. Met een artiestennaam die ik enigszins wel goed bij de locatie en de show vond passen blies deze man echt geweldige techno uit de speakers. Het liefst had ik de hele avond met mijn ’track ID’ in de lucht gehangen om precies te weten welke nummers Gaiser allemaal naar ons toe gooide. (De eerste die mij kan vertellen hoe het nummer heet wat gespeeld werd na het vuurwerk, verdient een ritje achterop de motor!) Want het vuurwerk, ja vuurwerk!!, wouw. Vuurwerk hebben velen van ons dit jaar moeten missen omdat we bij grote feesten als Reaktor in de Amsterdam studio’s binnen los gingen, bedankt Awakenings voor het opvullen van deze leegte!

Een enigszins korte review van een feest waar nog veel meer over te zeggen valt. Nee ik vergeet écht niet Paco Osuna en Secret Cinema&Egbert.. Maar ik heb nog even tijd nodig om bij te komen, deze avond stond niet op de planning. En zo zie je maar, de beste avonden zijn de ‘Random avonden’ de avonden waar je niet op gerekend had.

18 april 2014

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter