Report: Awakenings Easter Sunday

Report: Awakenings Easter Sunday

De Gashouder in Amsterdam was deze keer weer het decor voor een onvergetelijke paaseditie van Awakenings. Het altijd goed bezochte feest in de Temple of Techno was weer het hoogtepunt van Pasen dit jaar.

Na een uurtje in de trein te hebben gezeten en zo’n 20 minuutjes te hebben gelopen vanaf het Centraal Station Amsterdam betraden we de Gashouder. Natuurlijk stond de Gashouder al bekend om zijn adembenemende locatie en unieke sfeer, maar ook deze keer stelde de Gashouder niet teleur. Voor mij niet de eerste keer om hier te zijn dus ik wist dat ik me kon gaan opmaken voor een dagje flink dansen.

Eenmaal aangekomen op locatie scoorde we een kluisje, legde we onze jassen erin en waren we klaar om te feesten. Nog even wat drinken halen en op naar de dansvloer. We waren om 16:00 binnen dus Clara Cuve was aan het draaien. Een heerlijke binnenkomer. Een powervrouw die wel weet hoe ze het publiek in de stemming moest brengen.

Anderhalfuur later kwam Perc het podium op. Een absolute baas als je het aan mij vraagt! Heerlijke set is het enige wat ik kan vermelden over de muziek die hij draaide en ik heb dan ook niemand stil zien staan. De tijd ging veel te snel voorbij.

SNTS was toch wel hetgeen waar ik het meeste naar uitkeek. En man man man, we werden niet teleurgesteld. Wat een harde beats gooit hij toch altijd als ik hem zie. Zijn harde duistere techno zorgt ervoor dat iedereen maar dan ook iedereen opgaat in de muziek. Het tempo werd duidelijk opgevoerd en zorgde voor een ongeëvenaarde sfeer die je alleen in de Gashouder meemaakt. Het absolute hoogtepunt van de avond.

Na SNTS was het tijd voor een andere grootheid in de technowereld: Dax J. Dax J zorgt altijd voor een unieke techno-ervaring en deze keer was het ook zeker niet mis. Zijn underground muziekstijl zorgde voor een lekker grimmige sfeer waarbij ook wij zeker niet stilstonden. Wat deze sfeer nog beter maakte waren de vele lichten en lasers die werden toegevoegd aan zijn set. Natuurlijk wisten we dat Awakenings hier zeker niet de minste in is dus dit hadden we ook wel een beetje aanzien komen.

Als afsluiter betrad I Hate Models het podium. Wat mij zo onder de indruk van deze man maakt is zijn energie. De man staat zelf op elke beat die hij gooit nog het hardste mee te dansen. Chapeau! Heerlijk om te zien hoe een DJ opgaat in zijn eigen energieke muziekstijl. En deze was ook zeker om over naar huis te schrijven. I Hate Models draaide iets minder hard dan zijn voorgangers maar dit mocht de pret zeker niet drukken. Een absoluut goede set die de boeken in zal gaan als een van zijn betere.

Ook pakte Awakenings dit jaar weer uit met hun welbekende visuals en lichtshow. Terwijl Dax J zijn set opende kwam er een grote lichtstraal naar beneden en deze straal refelecteerde op een roterende spiegel die daar onder hing. Dit kunstwerk is gemaakt door Nick Verstand. Zoiets heb ik nog niet eerder gezien en dit zorgde dan ook voor een nog mooiere ervaring van hoge kwaliteit. Het mooie hieraan was dat het niet constant gebruikt werd, maar zo af en toe opeens naar beneden kwam om het publiek nog enthousiaster te maken. Petje af Awakenings!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nick Verstand (@nickverstand)

00:00. De muziek stopt en de dansvloer stroomt langzaam leeg. We waren verrassend snel buiten en zaten een kwartier later in de auto. Nagenieten van een onvergetelijke avond Awakenings, weer erg goed georganiseerd zoals altijd. Ik kan nu al niet wachten tot de volgende show, gelukkig hoeven we niet zo lang te wachten dit keer. Volgende maand is het namelijk alweer tijd voor Awakenings Spring Festival dat voor het eerst in mei plaatsvindt op 13 en 14 mei. De volledige line up en info vind je op de festivalpagina. Hier kan je tickets kopen.

Geschreven door Lars Besselink

12 april 2023

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter