Report: Awakenings Eindhoven 2020

Report: Awakenings Eindhoven 2020

Vanaf het moment dat ik een kaartje in mijn bezit had voor Awakenings Eindhoven op zaterdag 1 februari begon het bij mij al te kriebelen. Het kwam steeds dichterbij en de weken vlogen voorbij. Het leek alsof het in een klap zaterdag 1 februari was en dat het weer tijd was voor Awakenings Eindhoven 2020. Wederom was het Klokgebouw in Eindhoven (Strijp-S) de thuisbasis voor deze editie. Dit was dan ook mijn 2e editie van Awakenings op deze locatie.

Het Klokgebouw X Awakenings Eindhoven 2020

Wat betreft de locatie hadden we niks te klagen, het was ideaal. Je komt aan op station Strijp-S en vanaf daar is het slechts 2 á 3 minuten lopen naar de ingang van het Klokgebouw. Ik was met een gezellig groepje aan vrienden en sloten achteraan in de rij, deze was wel langer dan vorig jaar kon ik me herinneren. Dat namen we maar even voor lief, het had wellicht te maken met dat we deze editie eerder binnen wilden zijn. Voor deze editie waren er namelijk wederom grote namen bekend gemaakt als Reinier Zonneveld, Charlotte de Witte, SHDW & Obscure Shape, Kobosil, Pan-Pot en Fjaak. Het beloofde met deze namen een harde editie te worden met veelal duistere en harde techno platen. Wat betreft de faciliteiten is Awakenings met de jarenlange ervaring die de organisatie heeft een echte held in het organiseren van feesten voor technoliefhebbers. Zodra je binnen bent is alles goed aangegeven, toiletten, bars, muntenverkoop en natuurlijk de 3 verschillende stages. Je weet alles goed te vinden als bezoeker en de verschillende faciliteiten zijn goed bereikbaar.

© Photo-Company.nl

Wanneer je een editie van Awakenings gaat bezoeken ben je eigenlijk al verzekerd van een goede sfeer. Met een top geluidsinstallatie (waar Awakenings om bekend staat), overweldigende lichtshow compleet met lasers en vlammenwerpers was het deze keer ook weer raak. Er zijn nooit opstootjes en het beveiligingsteam heeft alles onder controle. De mensen van de EHBO staan paraat en zijn vlijmscherp. Dit geeft dan ook een zeer prettig gevoel, als er iets gebeurt zijn er gelijk mensen bij. Iedereen let dan ook goed op elkaar.

Verschillende Area’s en top-artiesten

Zoals hierboven al wordt beschreven waren er dit jaar weer 3 verschillende stages in het iconische Klokgebouw te vinden. Area W, X en Y. Van te voren had ik vooral grote verwachtingen bij Area W, dit was eigenlijk een soort mainstage. Artiesten als Pan-Pot, Charlotte en Reinier Zonneveld traden hier op. Afijn, na wat munten te hebben gescoord bij een zeer rustige kassa bij Area X, wilde we een kijkje nemen bij het Awakenings debuut van opkomende grootheid KI/KI (Area Y). Zoals we hadden verwacht was dit een echte aanrader voor bezoekers in de toekomst… ze draaide een harde en up-tempo (hoge BPM) set zoals we van haar gewend zijn. Area Y was tevens de kleinste zaal waar aan het eind van de nacht nog maar heel weinig mensen te vinden waren, vooral bij de set van DR. Rubinstein was dit helaas het geval. Na het omgeving een beetje verkend te hebben waren we klaar om ons te settelen in het publiek bij SHDW & Obscure Shape (Area X), ik had voor deze avond eigenlijk nog nooit gehoord van deze samenstelling maar ik was zeker blij verrast en vond het misschien wel de vetste set van heel de avond. Ze draaide hard maar maakte ook zeker gebruik van verschillende melodieën. In combinatie met de lichtshow en vlammenwerpers was dit echt een gave en unieke ervaring die niet snel vergeten zal worden. Na deze set was het tijd voor icoon Job Jobse in Area Y, voor zijn doen draaide hij ontiegelijk hard en was het een set die niet veel mensen bij hem hadden verwacht. Dit was dan ook de beste set die ik ooit van hem heb meegemaakt. Na deze verbluffende set van onze grote vriend Job Jobse was het tijd om ons klaar te maken voor Kobosil in Area X. Ja, wat kan ik hier over zeggen… het was gewoon precies wat we hadden verwacht. Hard, duister en ontzettend vet om deze artiest live te zien. Eigenlijk ben ik na deze set bij deze stage gebleven omdat je hier lekker de ruimte had om heerlijk te dansen. Hierna was het hoog tijd voor de afsluiter van Fjaak. Deze act is normaal een trio maar dit maal waren ze ”maar” met twee man sterk, des al niet te min was dit wel een van mijn favoriete van de avond. Met veel verrassingselementen en een geweldig lichtshow was het al snel 07:00 uur. Naar mijn idee was het tijd om naar huis te gaan maar hier dacht de organisatie en Fjaak net even anders over… ze stoomde namelijk nog een half uurtje door en sloten de avond prachtig af om 07:30 uur. Natuurlijk mocht de iconisch ”Awakenings-stem” van oprichter Rocco Veenboer niet ontbreken… ook wel MC Rocco genoemd.

© Photo-Company.nl

Conclusie

Kortom, het was een harde en toch wel duistere editie en als deze editie volgend jaar zijn terugkeer maakt in het Klokgebouw, ben ik zeker weer van de partij. Veel artiesten draaide een harde en up-tempo set met hier en daar een leuke melodie. Wat Festival Fans ook gaaf vond om te zien is dat er steeds meer vrouwelijke artiesten het grote podium krijgen bij Awakenings, maar liefst zes van de vijftien sets werden door een vrouw gedraaid! Ik vond dat erg leuk om te zien (en vooral horen) en was na veel uurtjes dansen op de vloer van het Klokgebouw voldaan en moe. Het was tijd om naar huis te gaan en lekker het bed in te duiken. We kunnen niet anders zeggen dan dat Awakenings zich weer aan zijn belofte heeft gehouden. Na deze geslaagde editie kijkt Festival Fans uit naar de volgende easter-specials in het iconische pand; De Gashouder. Twee van de vier edities zijn al uitverkocht! Wil jij hier bij zijn? Wacht dan niet te lang lieve mensen, ze verwachten snel uit te verkopen! Kaartjes zijn hier te koop!

Foto header: © Photo-Company.nl / FaceBook Awakenings

5 februari 2020

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter