Report: Awakenings New Years 28 december

Report: Awakenings New Years 28 december

Op 28 december zijn wij voor jullie naar Awakenings in de Gashouder geweest. Voor deze “New Years” editie had de organisatie flink uitgepakt, namelijk met 4 evenementen tot en met oud en nieuw!

Voor ons was de keuze al snel gemaakt. Na een zeer geslaagde editie tijdens ADE met Reinier Zonneveld, moesten we wel voor de eerste avond gaan waarop hij weer zijn kunsten aan het Awakenings-publiek ging tonen. De andere DJ’s kenden we eigenlijk niet, maar na hierover wat opgezocht en geluisterd te hebben, wisten we het zeker: deze mogen we niet missen.

Rond een uurtje of 0:00 kwamen we aan in de techno-tempel van Awakenings: De Gashouder. Zoals altijd eerst even een rondje lopen om te kijken wat er te beleven is, en natuurlijk even wat drinken halen. Er was zoals gewend veel keus, naast de normale bars kon je bijvoorbeeld ook cocktails halen en was er een ruim aanbod aan eten. Ook een vaste prik voor ons op ieder feest: even de fotobooth in. We besloten deze later in te gaan als onze andere vrienden er ook waren, lekker proppen en foto’s maken die je nooit meer gaat vergeten! De stage vond ik zelf niet heel overweldigend, maar dit kwam omdat de stage meer in de hele hal doorliep. De bekende discobal van de Gashouder had ook plaatsgemaakt voor een ronddraaiende spiegel met het Awakenings-logo erop. Met de lampen die hier op schenen werd alsnog een hele vette sfeer gecreëerd!

Om een beetje in de sfeer te komen gingen we met een drankje op de tribune achterin zitten met een mooi uitzicht over de hele hal. We zagen hier tot 01:00 Estella Boersma al dansend en springend een leuke melodieuze techno-set draaien, perfect voor iedereen die net aanwezig was om er goed in te komen. Toen zij om 1:00 werd overgenomen voor Patrick Mason besloten we naar beneden te gaan en tussen de andere festivalgangers onszelf aan een dansje te wagen.

Patrick Mason, ik had er nog nooit van gehoord, dus ik liet me graag verrassen. En hoe! Deze DJ is dan misschien niet heel erg actief met nieuwe nummers op Spotify, maar hij kan wel een set neerzetten zeg. Je hoorde veel elementen uit oudere nummers in een nieuw jasje gecombineerd met snelle techno, maar dan weer niet zo duister. Met zijn gekke felgekleurde outfit achter de DJ-booth en extravagante danspasjes óp de stage begreep ik waarom Patrick Mason was geboekt voor dit feest, hij bracht een sfeer die je niet vaak ziet en voor mij als doorgewinterde festivalganger compleet nieuw was!

Hierna was het tijd voor de headliner (voor ons) van de avond: Reinier Zonneveld LIVE! Met een harde beukset, gekke mixing-skills en invloeden van zijn bekende platen ging het publiek helemaal uit zijn dak. Ik weet nog goed dat hij aan opbouw van “Satisfaction” begon en bij de drop er toen ineens zijn “Dance With The Devil” remix ingooide, prachtig om te horen en zien hoe het publiek hierop reageerde. Met “Move Your Body To The Beat” en de edit van “Take U Back” van Angerfist was deze 1,5 uur durende set er eentje om nog lang te onthouden!

Hierna kwam Indira Paganotto, die toch wel wat gas terug nam na het einde van de set van Reinier Zonneveld. Dit mocht de pret zeker niet drukken, het was fijn om ook heel even bij te komen en te merken dat het tempo alweer snel terug was op het oude niveau, al was het met hier en daar wat trance-invloeden toch wat zachter. Na haar set kwamen nog Ellen Allien en Clara Cuvé om de avond af te sluiten in stijl waardoor het toch weer een stuk grimmiger werd.

Waar we zagen dat er weinig mensen al eerder naar huis gingen, besloten wij rond 6:45 de techno-tempel te verlaten. We waren verzadigd, hadden er weer een prachtig feest op zitten, en kunnen niet wachten tot de volgende keer dat we weer naar Awakenings gaan!

Awakenings is al weer druk bezig met de voorbereidingen voor een aantal nieuwe shows. Zo staan ze aan het eind van deze maand in het Klokgebouw in Eindhoven met twee edities. Awakenings Eindhoven By Day en By Bight. Check de line-ups en ticketverkopen hier.

Geschreven door: Yari van Bekkum

10 januari 2024

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter