Report: Awakenings x Charlotte de Witte presents KNTXT

Report: Awakenings x Charlotte de Witte presents KNTXT

Een tijdig uitverkochte eerste dag van Awakenings tijdens ADE: Awakenings x Charlotte de Witte presents KNTXT. En Festival Fans was er natuurlijk weer bij!

KNTXT, een technoconcept wat woensdag 16 oktober werd geleid en gehost door Charlotte de Witte. Een hoogwaardige techno-ervaring terwijl je trouw blijft aan de echte underground spirit, dat is het duidelijke doel van KNTXT.

Eenmaal aangekomen in Amsterdam wapperde de gele ADE vlaggen ons al tegemoet. Amsterdam was klaar voor een week lang feest. Onderweg naar de Gashouder was er op elke hoek van de straat wel iets te doen. ADE 2019 kon beginnen, dag 1 ready!

Het festival vond plaats in de Gashouder in het Westerpark. Doordat deze locatie zich midden in een park bevindt wordt het altijd prachtig uitgelicht en geeft het een magisch effect. Bij binnenkomst werd aan alle pers en gastenlijst een €5 toegangsprijs gevraagd, welke direct naar het goede doel gedoneerd werd. Met een voldaan gevoel kon onze eerste avond van ADE beginnen!

awakenings-ade

© Photo-Company.nl

Met een line-up waar je U tegen zegt trapte Awakenings af met de eerste paar uurtjes Amotik & Monoloc live. We kwamen aan tijdens de laatste nummers van Matrixxman. Wat nou rustig opbouwen? Er werd meteen hard gedraaid en de licht shows waren op en top. De sfeer zat er goed in en er mocht gedanst worden.

Van cocktailbar tot massagetafels en merchandise stands, zelfs in een indoor editie weet Awakenings er iets speciaals van te maken. Er wordt daar zelfs altijd een soort tribune gebouwd, waar alle bezoekers vanaf een hoger punt van de show kunnen genieten, dit geeft altijd een prachtig beeld. En dan de mega grote discobal niet te vergeten, midden in de Gashouder hangt een enorm grote discobal waar een lichtshow op geprojecteerd werd. Wat mij betreft de mooiste lichtshow van de avond.

De muziek ging harder, de lampen uit en het vuurwerk vloog ons boven het hoofd. Dit KON niet anders dan de start van Charlotte de Witte haar set zijn! Het vuurwerk hield maar niet op en de discobal werd weer één grote lichtshow. Ze draaide de ene na de andere kneiter harde technoplaat en de hele Gashouder ging los. En dat gedurende haar hele set.

ade-awakening-charlotte

© Photo-Company.nl

Na Charlotte de Witte nam een DJ uit een oudere generatie het stokje over: de enige echte Chris Liebing. We zagen Chris voor het eerst tijdens DGTL Barcelona, waar hij enorm indruk maakte met zijn set en performance. Ook dit keer werd het BPM werd opgeschroefd tijdens zijn set en was het een waardige opvolger na Charlotte.

FOMO? Geen probleem, voor degene die geen ticket hadden kunnen bemachtigen was er een livestream te zien. De hele nacht werd namelijk gelivestreamd.

Voor de vroege vogels onder ons draaide DAX J tot 08:00 s ‘ochtens door. Zo lang hielden wij het niet vol, maar wat was het een mooie start van een volle week ADE feestjes. Bedankt Awakenings, bedankt Charlotte de Witte, tot de volgende!

Header foto: Photo-Company.nl

31 oktober 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter