Report: Awakenings x Joris Voorn & friends by Day ADE

Report: Awakenings x Joris Voorn & friends by Day ADE

Weken van tevoren hoor je overal de vraag: waar ga jij heen met ADE? Elke dance liefhebber moet en zal een feestje meepakken. Van woensdag t/m zondag worden er in Amsterdam honderden feesten georganiseerd. De keuze is reuze maar voor mij stond er één event al lang bovenaan mijn lijstje: Awakenings by Day. Waarom? Een groter feest, in de Gashouder, overdag op zaterdag.

Eerste keer Gashouder

Als liefhebber van de sfeer en muziek van Awakenings keek ik erg uit naar de locatie van dit feest: de Gashouder. Voor wie er nog nooit is geweest? Het is een grote silo op het Westergas terrein en werd vroeger gebruikt als voorraadtank voor, je raadt het al, gas. Vooraf werden we al lekker gemaakt met enkele filmpjes van binnenin. Vuurpijlen door de zaal, vuurwerk dat tegen het plafond wordt afgeschoten met op de achtergrond de heerlijk techno bass.

awakenings-boris-brejcha

Foto: Pablo Bustos

Deze klanken hoorden we al buiten de imposante locatie. Dreunende beats waardoor je extra zin krijgt in het feestje. Entree check, kluisje check, en dan binnenlopen in deze schitterende techno tempel. Je hebt hier geen alcohol of andere middelen voor nodig om gelijk onder de indruk te zijn. Als wij binnenkomen staat Boris Brejcha, met zijn bekende masker, te draaien. Na een rondje door de silo zien we dat er genoeg dansruimte is maar ook plek om even te chillen op de tribune achter in de Gashouder. Niet te vaak plassen en de food area bezoeken want dan merk je ineens dat het nog licht is. Wat er ook heel relaxt uit ziet is de massage area.

Joris Voorn & Friends

Vandaag een relatief ‘rustige’ line-up. Joris Voorn heeft enkele van zijn bevriende DJ’s uitgenodigd, zelf sluit hij af. Boris Brejcha, zoals genoemd, Agoria en Âme (LIVE) bouwen de avond op naar het optreden van Joris. Hij wordt groots aangekondigd en het (wat oudere) publiek gaat uit zijn dak. Zoals gehoopt draait Joris Voorn harder dan dat hij normaal doet en wordt er flink gebeukt. Awakenings organisator Rocoo Veenboer zweept alle fans ook lekker op met zijn bekende HUAWAKENINGS kreten.

Naast dat de Gashouder een prima industriële sfeer heeft voor een techno feest heeft Awakenings voor uitstekend geluid gezorgd. Ook de lichtshow is van goede kwaliteit. De lichten worden mooi weerkaatst tegen de immense disco bol die in het midden van de zaal hangt. De hoge verwachtingen van tevoren worden dus prima ingelost door de organisatie.

Nieuwjaar

De volgende events van Awakenings staan met oud & nieuw op de planning in, ofcourse, de Gashouder. Op zowel maandag 30, dinsdag 31 december en 1 januari kan je dan weer heel de nacht genieten van de grootste techno artiesten ter wereld. Wacht in ieder geval niet te lang met het bestellen van tickets want de Awake feestjes zijn vaak snel uitverkocht.

awakenings-joris-voorn

Foto: Pablo Bustos

29 oktober 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter