Report: Awakenings x Joseph Capriati invites 2018

Report: Awakenings x Joseph Capriati invites 2018

Zoals de meeste van jullie weten vond het Amsterdam Dance Event afgelopen weekend plaats in (festival) hoofdstad Amsterdam. Awakenings organiseerde tijdens ADE maar liefst zeven feesten in de Gashouder. Voor mij stond het feestje van Awakenings x Joseph Capriati Invites op het programma. Dit keer met een nieuwkomer in de scene, Laurent Garnier draaiend met af en toe een inval van Scan X.

Laat me beginnen met de locatie, de Gashouder. Voor de meeste beter bekend als de Temple of Techno. Makkelijk te bereiken via zowel het OV als de auto, met genoeg parkeerruimte door middel van een parkeergarage op loopafstand. Wat een locatie is dit, al moet ik zeggen dat mijn eerste indruk tegen viel. Klein en druk, wat al snel veranderde in groot genoeg en ruimte om je moves te gooien. Ook het probleem van lange wachtrijen om je drinken / munten te halen of gebruik te maken van het toilet is hier geen punt. En dan ben ik nog niet begonnen over het geluidsysteem wat er hangt.. het enige wat ik daarover kan zeggen is: je moet er zijn geweest om het te begrijpen. Kenners zeggen dat het ook te maken heeft met de vorm van het gebouw, een silo.

awakenings-ade-zaterdag

© Photo-Company.nl

De DJ’s die er draaiden waren uitermate goed, Gaetano Parisio die de avond mocht beginnen bracht al gauw iedereen in de perfecte vibe met zijn style. Knap werk om zo vroeg toch iedereen aan het bewegen te krijgen. Vervolgd door Henrik Schwarz die zijn live set mocht draaien en natuurlijk ook weer zijn klasse heeft laten zien. Over Garnier gesproken, die heeft zijn naam waargemaakt. Deze artiest draait op verschillende manieren om het hele publiek naar zich toe te trekken, van rustige techno naar harde beukers. Binnenkort kun je deze Franse producer opnieuw bewonderen op Awakenings Eindhoven. En als je denkt dat je het beste en hardste gehoord hebt, komt Joseph Capriati de boel afsluiten. Over deze man ben ik zeer te spreken, de bass en deuntjes die hij gebruikt laten je onmogelijk stil staan. Al is dat bij techno al een kunst, kom je er bij Capriati helemaal niet meer onderuit. Een bass die je onder de andere DJ’s nooit zal horen.

Ook het publiek en de lichtshows waren om van te genieten. Er waren zoals we gewend zijn een hele mix van bezoekers uit verschillende landen uit de wereld aanwezig. Iedereen zo gek als een deur, praatjes makend en de meest rare moves gooiend met elkaar, de sfeer was dus heerlijk! De show er omheen was ook tip top in orde, geweldige licht- / vuur shows en met de bekende discobal aan het plafond om heel de Gashouder te laten glitteren gaf een heel gaaf effect! extra aangekleed voor ADE met natuurlijk het vuurwerk als kers op de taart.

Ik kan niet wachten om weer een feestje mee te maken in de Gashouder. Zoals ze zeggen, ‘je moet er een keer zijn geweest’. En ja, dat is zeker waar! Tijdens oud & nieuw heb je een nieuwe kans om de techno tempel te bezoeken. Dan vinden er namelijk vier feesten van Awakenings plaats. Check onze agenda voor feesten tijdens oud & nieuw voor een overzicht.

24 oktober 2018

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter