Report: Awakenings x Reinier Zonneveld B2B Special (ADE)

Report: Awakenings x Reinier Zonneveld B2B Special (ADE)

Met alle feesten tijdens het Amsterdam Dance Event is het denk ik voor velen een erg lastige keuze geweest, want wat wordt je planning? Wordt het een overdag- of nachtfeest? Willen je alleen feesten in het weekend? Willen we echt beuken of een wat rustiger feestje? Na lang zoeken, wikken en wegen, ben ik met mijn vrienden tot de conclusie gekomen om naar Awakenings te gaan, en wel de zondag -overdageditie in de Ziggo Dome: Reinier Zonneveld Live!

Live sets
Waar je normaal op voorhand al wel een beetje weet wat je kan verwachten van artiesten, is het bij Reinier Zonneveld toch altijd een verrassing. Gezien hij ook deze avond back to back met verschillende DJ’s stond en zelf live draaide, kan er van alles langskomen op zo’n avond. Probeer maar eens te ‘Shazammen’ bij zijn livesets, dit lukt namelijk bijna niet gezien hij echt live zijn nummers maakt. Een erg pure ervaring die ik nog niet eerder had gezien, dus het was hoog tijd om in een kolkende Ziggo Dome dit zelf mee te gaan maken. Op de line-up stonden verschillende andere techno-DJ’s: Kiki Solvej, Space 92, Adam Beyer en Nina Kraviz, allemaal back to back met Reinier Zonneveld die zelf live draaide.

Karren maar en losgaan
Bij binnenkomst waren al de eerste techno beats goed te horen bij de kluisjes. We snelden de zaal in om maar niets te missen. Wat opviel was dat de sfeer er al direct erg goed in zat, hierdoor kwamen wij ook erg snel in de top-sfeer van deze editie van Awakenings. Met bekende deuntjes uit andere muziekstijlen was er voor vrijwel iedereen wat wils binnen de techno. Denk aan nummers als “Party All The Time”, “Derb”, “Move Your Body To The Beat” en “Dance With The Devil”. Vooral bij die laatste ging iedereen in de zaal compleet los. Ik weet nog goed dat ik om mij heen keek en nog nooit in de 10 jaar dat ik naar feesten ga, zo weinig mensen zag die niet los gingen. Wauw! Het maakte niet uit hoe je bewoog, als je maar los ging. Met een grote lach op ieders gezicht kwam hier echt het gevoel van “Karren maar!” helemaal naar voren. Bij elke drop in dit nummer hoorde je ook iedereen schreeuwen in de zaal, de toon was gezet voor het restant van de avond.

Tekst gaat verder onder afbeelding.

awakenings-reinier-report

Foto: Iris Zebli

Als verrassing kwamen HI-LO en Malou ook nog langs om live hun optreden samen met Reinier te doen. Heel tof om deze live te zien, gezien ze ook op het onlangs uitgebrachte album van Reinier Zonneveld staan. Waar de muziek naarmate de avond vorderde steeds harder en sneller werd, was er steeds meer te zien van de lichtshow en de effecten in de Ziggo Dome, Awakenings had zich goed voorbereid kan ik je vertellen.

Perfecte afsluiter van ADE 2023
Als afsluiter draaide Reinier Zonneveld het laatste uur nog in z’n eentje live, en dit was duidelijk richting het einde van de avond. Het tempo werd nogmaals opgevoerd tot hoge BPM’s waar iedereen al beukend in mee ging. De beats werden harder, de nummers werden live gemaakt, de Ziggo Dome stond op zijn kop. 5 minuten voor tijd werd het zelfs zo snel als menig hardcore-nummer, maar het publiek stond nog altijd even hard los te gaan als in de eerste minuten. Alles werd echt nog even uit de kast gehaald door Awakenings, zo ook hun lichtshow in de Ziggo Dome die er een echt spektakel van maakte. Met 00:00 uur eigenlijk als eindtijd op de klok ging we nog stiekem even door met 2 laatste nummers waarna het feest toch een keer afgelopen moest zijn. Met een luid applaus werden Reinier Zonneveld en Awakenings bedankt. Reinier heeft maar weer eens bewezen dat hij een van de grootste techno-DJ’s is van het moment en heeft zichzelf nog maar eens meer op de kaart gezet.

De samenwerking met Awakenings was dan ook erg goed en ook zij hebben er een waardige ADE-afsluiter in de Ziggo Dome van gemaakt. De sfeer was zelfs te vergelijken met de ‘heilige tempel’ van Awakenings, de Gashouder. Wanneer de combinatie van Awakenings en Reinier Zonneveld weer langskomt weet ik in ieder geval zeker dat ik er weer aanwezig zal zijn. Karren maar!

6 november 2023

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter