Report: Beatloverz

Report: Beatloverz

Beatloverz is dit jaar op zaterdag 8 november in Ahoy Rotterdam. Het feest barst los van 22:00 tot 07:30 uur.

De Ahoy is een pracht locatie voor een feest als Beatloverz. De stage is enorm en lijkt net op een festivalstage. De lasers en lichten lijken met het uur mooier, veller en kleurijker te worden.  Je kan een plekje nemen op de tribune als je even wilt zitten maar toch kan je blijven genieten van het feest, de muziek en de visuals. Dit vind ik persoonlijk altijd een groot pluspunt van een feest, op deze manier voel je je niet afgezonderd van het feest maar kan je toch even chillen als je hier behoefte aan hebt. De tribune werd dan ook druk bezocht.

Het feest is prima te bereiken met het openbaar vervoer. Op Rotterdam Centraal komen wij al veel Beatloverz bezoekers tegen en die vullen de metro’s aardig vol. Rond middenacht treden wij Ahoy binnen, het loopt langzaam vol met feestende mensen maar het is nog niet zo druk. Het is één groot feest er valt confetti naar beneden, er schieten prachtige lasers door het publiek, er is vuur en hele goede muziek. Het publiek is in een goede feestsfeer en we maken er met zijn alle 1 groot feest van. Er worden rode lichtstaven het publiek in gegooid en iedereen wil er een hebben. Feestende mensen op de dansvloer gooien de staven naar de feestende mensen die boven op de tribune zitten. Het lijkt erop dat bijna iedereen een mooie lichtstaaf in zijn handen heeft, dit geeft een intens gevoel van saamhorigheid.

Zowat alle muziekstijlen horen we voorbij komen op de mainstage. Franky Rizardo, Shermanology, Jay Hardaway en Sidney Samson zijn een paar namen van de vele DJ’s die vanavond hun talenten laten horen. Van latin tot hardstyle, er is voor ieders wil wat. Ik vond persoonlijk de muziek erg hard staan, zelfs zo hard dat ik er hoofdpijn van kreeg. Gelukkig kan je terecht bij een standje waar je oordoppen kunt halen. Dit heb ik dan ook gedaan en kan lekker blijven door genieten van het feest. De gehele nacht zijn er hele leuke acts op het podium. Ik heb live instrumenten gehoord waardoor de muziek uniek en levend werd. Er zijn dansers, acrobaten en vuurspuwers op het podium die hun ding doen. Dit was erg vermakelijk.

Dan zetten we ook nog even de praktische zaken op een rijtje. De rijen liepen lekker door, er zijn genoeg kluisjes en punten waar je muntjes kan halen. Het was wel jammer dat je erg lang moest wachten als meisje om gebruik te kunnen maken van een wc. Aanbod kwa eten is er voldoende en de prijzen van de muntjes zijn oke (3,5 munt voor €10). Vanaf het metrostation waar we aankwamen op de heen weg rijden nachtbussen richting het station.

 

Pluspunten Minpunten
Prachtige locatie Muziek staat erg hard
Goede muziek Lange wachtrijen wc
Mooie visuals Erg warm in de zalen
Genoeg zit plekken
Bereikbaar met OV
Leuke acts

 

Wij hebben een geweldige avond gehad vol muzikaal genot. De acts die op het podium verschenen waren onverwacht erg vermakelijk. Ik vond het erg leuk dat bijna iedereen in de zaal een lichtstaaf kreeg en niet alleen de bezoekers die vooraan aan het podium stonden. Op de nacht van zaterdag 8 november zijn wij dankzij jullie ontsnapt aan de realiteit! Bedankt Beatloverz voor deze feestelijke nacht, tot volgend jaar!

14 november 2014

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter