Report: Best Kept Secret 2018

Report: Best Kept Secret 2018

De zesde editie van het muziekfestival in de Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Dit jaar waren de headliners Artic Monkeys, The National en LCD Soundsystem. Maar Best Kept Secret is Best Kept Secret niet als er voor ieder wat wils is en genoeg te ontdekken op muzikaal vlak.

Festival Fans, twee jaar geleden ook van de partij, kon helaas dit jaar alleen de zaterdag meepikken, maar was er vroeg bij om met volle teugen te genieten. Dit jaar geen noodzaak om regenlaarzen aan te trekken, maar was het de zonnebril die je niet vergeten moest zijn.

Op zaterdag geen schande om vroeg je tentje te verlaten om wakker te worden met Isaac Gracie, een jonge Britse singer-songwriter wiens naam altijd verbonden wordt met zijn grote idool Jeff Buckley. Persoonlijke teksten gebaseerd op de donkerste periode uit zijn leven. Sfeervol, maar ook energiek. Deze naam gaan we vaker tegen komen.

Een andere veelbelovende ontdekking is Nana Adjoa wiens debuut singel exact een jaar geleden uit kwam. Van bassiste in verschillende bands naar eigen shows, en nu dit jaar ook op Best Kept Secret. Wie van soulvolle, dromerige, urbanachtige indiepop houdt, ik raad deze talentvolle muzikante aan!

Broer en zus Stone lieten hun stemmen weer samensmelten tot de productie van liefkozende, folky muziek. Mooie liedjes maar weinig verassingen en risico’s werden er genomen door de ‘relaxte’ Aussies. Niet alleen Julia Stone moest een handdoek onder haar verhitte blote voeten krijgen. Maar ook Ellie Roswell, de zangeres van de Britse alternative rock band Wolf Alice, zocht verkoeling. Ze dook na een sterk optreden het water van de Beekse Bergen in.

Na een frikandellenvlaai en insectenburger maakten we ons klaar voor The Internet. Een mix van soulfunk, soul en r&b. Vince Staples liet vervolgens Stage Two exploderen en speelde met ongemak van het diverse publiek.

Grote afsluiter van een zonovergoten zaterdag was Amerikaanse band ‘The National’. Een band die BKS al jaren op het verlanglijstje had staan. Berninger altijd wat ongemakkelijk in performance, bracht samenhorigheid op deze warme zaterdagavond met zijn rauwe, verdrietige liedjes over het pijn en leed in het leven.

Best Kept Secret, een festival waar wij graag aanwezig zijn. Diversiteit aan muziek, aan eten maar zeker ook aan publiek. Volgend jaar tijdens pinksterweekend (7, 8, 9 juni) zijn wij er gewoon weer bij, maandag 10 juni zijn we tenslotte vrij!

De early birds tickets voor 2019 zijn nu te koop via de website van BKS.

+ Sfeer
+ De groene ambitie (betalen met pin, statiegeld voor plastic drinkbekers)
+ Diversiteit muziek, publiek, eten
+ Locatie
+ Schoon festivalterrein dankzij alle medewerkers
– Lange rijen toiletten
– Prijzen voor eten / drinken

12 juni 2018

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter