Report: Bontgenoten festival

Report: Bontgenoten festival

Afgelopen weekend was het eindelijk zo ver; BONTGENOTEN FESTIVAL ’23. Bontgenoten is een jaarlijks terugkerend evenement dat plaatsvindt in Eindhoven. Het is een plek waar mensen samenkomen om te genieten. Het festival biedt dan ook een dag vol vermaak, waarbij bezoekers kunnen genieten van muziek, sfeer en een hoop gezelligheid. Het festival had dit jaar 6 area’s met diverse muziekgenres, zoals R&B, pop, disco, 90’s en 00’s hits, klassiekers, house, tech-house en techno. De line-up is zo uitgebreid dat er voor ieder wat wils is. Er werd dan ook volop gedanst, gezongen en gefeest!

Bontgenoten werd dit jaar gehouden aan de Karpendonkse plas, dat op slechts 10 minuten afstand van het station ligt, waardoor het gemakkelijk bereikbaar was met het openbaar vervoer. De organisatie had dan ook gelukkig aan alles gedacht, van kluisjes om je jas op te bergen tot overdekte zitplekken, om ervoor te zorgen dat bezoekers comfortabel waren in de koude en natte weersomstandigheden. Ondanks de slechte weersvoorspellingen lieten we ons niet afschrikken, gelukkig had Bontgenoten overdekte podia waar we dan ook konden schuilen en droog konden blijven. Bontgenoten lijkt een veelbelovende toekomst te hebben als stadsfestival. Echter, het voortbestaan van het festival op de huidige locatie op de Karpendonkse Plas wordt bedreigd doordat er steeds meer festivals zijn die op die plek evenementen mogen organiseren en de concurrentie dus erg toeneemt. Het zou dan ook erg jammer zijn als Bontgenoten niet langer op deze locatie kan plaatsvinden.

Bontgenoten had dit jaar maar liefst 6 podia waar je samen met andere bontgenoten kon genieten van de lekkerste plaatjes van onder andere Sebastian K, Irwan, CHIMP & Moschino.

  • Bontgenoten – House & Tech house
  • Zongenoten –R&B hitjes & hip hop
  • Bavaria – Hitjes & R&B
  • Mens Room – House, Disco, R&B & Classic hits
  • Patroon – Techno
  • Disco Fomo ­– Disco, classics, 90’s & 00’s

Op het festival waren er bij elke stage bars waar je met munten drankjes kon kopen. Het festival gebruikte recyclebare bekers, waardoor het terrein schoon bleef omdat er weinig afval was. Het middelpunt van het festivalterrein was de plek waar de sanitaire voorzieningen, eettentjes en muntenbalie zich bevonden. De sanitaire voorzieningen waren goed uitgerust en er waren zelden wachtrijen. Bij de muntenbalie kon je gemakkelijk munten verkrijgen en het eten dat verkrijgbaar was bij de eettentjes was van goede kwaliteit.

We hebben een rondje gemaakt over het terrein en uiteindelijk zijn we beland bij de Bontgenoten stage. Hier draait Djordin Sinay een heerlijke mix van tech-house. Het publiek knikt mee op de muziek en er wordt rustig gedanst. Het geluid op deze stage, maar eigenlijk op alle stages, is erg zuiver en het volume is dan ook perfect afgesteld: niet te zacht en gelukkig ook niet te hard. Na een half uur ontmoeten we meerdere bekenden die vanuit Zongenoten naar ons zijn gekomen. Na even bijgepraat te hebben, besluiten we om nu met z’n alle een kijkje te nemen bij de Zongenoten stage. Eerlijk is eerlijk, Raywell krijgt de voetjes wel echt van de vloer. We gingen helemaal los en zongen dan ook keihard mee met bekende R&B en hip hop hitjes. We zijn daarna eigenlijk de rest van de avond bij deze stage gebleven. Moschino sloot af en iedereen ging uit z’n dak. Alle handen gingen de lucht in en de heupjes waren los.

Door het gebruik van de kleurrijke decoraties, mooie verlichting en aantrekkelijke aankleding van de stages en stands waren de bezoekers ondergedompeld in een unieke festivalervaring. Natuurlijke elementen, zoals bloemen, planten en houten decoraties, gaven het festival een organische uitstraling en creëerden een ontspannen sfeer. Speciale effecten zoals rook droegen bij aan een indrukwekkende festivalervaring. Kortom, de aankleding van het festival was een succes en maakte het verschil tussen een gewone en een onvergetelijke festivalervaring.

Al met al was Bontgenoten Festival ’23 weer een groot succes. De diverse muziekgenres, de goede organisatie en de gezellige sfeer zorgden voor een onvergetelijke dag. Ondanks het slechte weer hebben we ons geen moment verveeld en hebben we genoten van de heerlijke muziek en het samenzijn met vrienden en andere bontgenoten. We kunnen niet wachten tot volgend jaar, wanneer Bontgenoten Festival ons opnieuw zal verrassen met een geweldige dag vol muziek, dans en gezelligheid.

28 april 2023

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter