Report: Bontgenoten Winterfestival

Report: Bontgenoten Winterfestival

Afgelopen zaterdag was het tijd voor het Bontgenoten Winterfestival! Het festival van Bontgenoten in de zomer was een groot succes dus het was super leuk dat er nu in de winter ook een editie is. Lees snel verder!

Het magische festivaldorp in
Het betreden van het festivalterrein is zeker magisch. Zoals het festival zelf ook zegt is het net een soort festivaldorp, met verschillende foodstands, stages met muziek en andere leuke bezigheden. Er was bijvoorbeeld een photobooth en een plek om te speeddaten. Daarnaast kon je superhandig meteen bij de ingang gebruik maken van kluisjes. Echt koud was het niet dus daar hebben we onze jassen lekker in gepropt!

© Bontgenoten Winterfestival

Lekkere cocktails bij speciale cocktailbar
Even cocktails halen bij de cocktail bar, die waren overigens echt lekker! Daarna gingen we naar de eerst stage; de Bondgenoten stage. Dat was gezellig, normaal ben ik niet helemaal van de Techno of House maar dit was echt een super leuke stage met goede muziek! Ook leuk dat er een hoop mensen gewoon lekker op het podium konden dansen. Daar even dansen en daarna hadden we zin in wat R&B en hitjes dus gingen we door naar de Zongenoten stage. En wat was het lekker druk daar! Gelukkig heb ik geen mensen omver gelopen bij het drinken halen aan de bar want deze stage was nokje vol! Super gezellig en lekker dansen.

Mooie kunstwerken op het festival
We kwamen hier op de Zongenoten stage ook wat mooie lichtgevende poppen op stokken tegen die door het publiek werden getilt om mee te feesten. Ik weet niet precies hoe je deze poppen moet noemen, maar als je de foto hieronder bekijkt begrijp je vast welke ik bedoel :). Het gaf een leuk effect aan het feesten, ze werden ook over het hele festivalterrein rondgedragen.

© Bontgenoten Winterfestival

Lekker eten en leuke stands
Even over de Bontgenoten Winterfestival food stands en chille plekjes. Deze waren echt heel leuk om te zien en daarnaast was het eten ook heerlijk. Ik kan je vertellen dat de churros die ze hadden echt super lekker waren. Het terrein zelf was aangekleed met mooie versiering en lichtjes.

Bijna geen spatje regen
En het geluk dat we hadden met het weer! ’s Ochtends voor het festival was het heel hard aan het regenen. Ik kneep hem dus wel eventjes met het gevoel dat we dadelijk op een festivalterrein vol nattigheid zouden belanden. Maar het heeft het hele festival amper geregent, daarnaast waren alle stages overdekt dus het zou in principe ook niet uit hoeven maken. Maar het was wel heel fijn om gewoon lekker droog over het festivalterrein te kunnen lopen.

© Bontgenoten Winterfestival

He-le-maal fan van de RGB Silent Disco
Toen ik eenmaal bij de Silent Disco was geweest wilde ik daar eigenlijk helemaal niet meer weg, het was zo leuk! Je kent het misschien al wel, maar bij zo’n Silent Disco draaien er verschillende DJ’s en jij kunt met een koptelefoon kiezen naar welke DJ je luistert. Voor de rest is er binnen geen muziek, vandaar “Silent Disco”. Super grappig, want natuurlijk werd er hard meegezongen bij verschillende hitjes. Ik vond zelf elke DJ groep goed draaien dus heb veel geswitcht van kanaal op mijn koptelefoon. Op het einde hadden we in een hoekje een hele groep vol blauwe koptelefoons waarbij we goed los gingen dus dat was echt geweldig!

Al met al vond ik het een super tof festival. Ik heb me alvast aanwezig gezet voor de volgende Bontgenoten Winterfestival editie! Maar ik kijk ook zeker uit naar het Bontgenoten Festival in de zomer!

5 november 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter