Report: Brabants Verbond 2019

Report: Brabants Verbond 2019

Een mega grote lach, losse heupjes en een schorre stem, dat is wat ik krijg van dit soort fijne feestjes 💛

Wat is er nou gezelliger dan Brabantse gezelligheid? De beste hostings uit Brabant sloten een verbond en organiseerde trots hun nieuwste festival: Brabants Verbond! Een heus circus met Brabantse concepten die hun strepen in Brabant dik verdiend hebben als je het aan mij vraagt. Een klein maar fijn feestje, met veel bekenden, waarbij je elkaar steeds weer tegen het lijf liep.

Laat ik het eerst even hebben over het heeeeerlijke zonnetje die zich aan had gesloten aan dit verbond. Want jeetje, daar krijg je toch goede zin van? Voor de vroege vogels onder ons kon je dan ook al vanaf 13:00 uur genieten van het zonnetje, een biertje en de lekkerste hitjes.

🎪Verknipt & HERRIE MET GERRIE 

De Verknipt & Herrie met Gerrie stage had de tent open gegooid, de doeken omhoog en er een soort overkapping van gemaakt. Dat was precies wat de bezoekers nodig hadden, lekker shinen in het zonnetje op de lekkerste disco/techhouse & house klasstekertjes. De show, de muziek en de vibe waren dé perfecte combinatie op deze zaterdag middag.

⭐Rewind & Smèrrig

De heerlijkste 80s/90s en 00s plaatjes vlogen je om je oren bij het Bossche SMÈRRIG, die haar circustent deelde met de lekkerste R&B Hits van toen en nu bij de altijd hete Rewind. Deze drukke stage was overdekt in prachtige circustenten met hele bijzondere acts & decoratie! Ik moest even twee keer knipperen hoor, stond daar nou een acrobaat op het hoofd van een andere acrobaat te balanceren? Ja dat zag ik goed, het podium werd gesierd door bizarre acrobaten.

Terwijl het heerlijke zonnetje onder ging maakte het plaats voor een avond vol lampjes. De burg met lichtjes trok mijn aandacht, wat een fijn plaatje was dat zeg. Even lekker bijkomen in de strandstoelen, uitwaaien in de draaimolen of de strijd aangaan met je bondgenootje tijdens een potje Kamelenrace, voor ieder wat wils. Honger? Geen probleem, op het foodpleintje kon je Pizza, Pokebowls en iets van de BBQ scoren. En de friet van Friet & Rund? Zaaaalig. Dus, weer genoeg energie om naar de volgende circus feesttent te gaan..

🎪Brabantse bruine kroeg

De silent disco. YES. Met drie verschillende dj’s en dus ook kanalen was de keuze reuze. Heerlijk hard mee blèren zonder een ander gehoorbeschadiging te bezorg. Blaauw! Nee groen! Keuzes maken is ook moeilijk. De keuze op de begane grond of op de tweede verdieping met uitzicht over de tent en dj’s was voor mij snel gemaakt. Lekker dansen op de vide en een beetje mensen kijken. Heerlijk is dat zeg.

Onderweg naar de volgende circustent liep daar de circus directeur met zijn olifanten en honden op stelten voorbij. Wat zeker de aandacht trok van alle bontgenoten.

⭐Biki90 & Café de Puinhoop

Biki90 & Café de Puinhoop had niet alleen een tent maar ook een café met karaoke, een heerlijke gekkigheid dus. Puinhoop gaf hier een show van hun Final Weekend Tour waar ze nog één seizoen met 180km door binnen en buitenland gaan met hun Puinhoop Kollektiv XXL Show. Samen met Biki90, was deze area lekker knus, met lekkere hitjes en feest; heel veel feest. 

Om 23:00 uur kwam er een eind aan dit spektakel, wat mij betreft had ik nog wel even door gekund. Maar op het hoogtepunt moet je stoppen zeggen ze wel eens toch? Nog even wat credits naar de organisatie: top, nergens rijen, nergens lang wachten en bedankt voor jullie verbond met de zon!

Er zijn nieuwe bontgenootjes gemaakt, nieuwe verbonden gesloten en hopelijk ook plannen voor volgend jaar gemaakt. Want ik sluit me bij deze aan bij dit verbond!

1 april 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter