Report: Buiten Westen 2016

Report: Buiten Westen 2016

Lustrumeditie Buiten Westen Festival
Het Amsterdamse festival Buiten Westen is allang niet meer kleinschalig en heeft zijn eerste lustrum gebruikt om een nieuwe weg in te slaan op 16 juli 2016. De meest in het oog springende verandering was de verhuizing naar de Ouderkerkerplas, door de organisatie omschreven als het paradijs met gras, bomen, water en strand waar ze al een hele tijd naar op zoek waren. Andere vernieuwende aspecten waren een scherpere muzikale visie en de intentieverklaring om een festival neer te zetten dat rekening houdt met het welzijn van lichaam en geest, ‘een festival in balans’.

De verhuizing naar de Ouderkerkerplas is een stap die er al even aan zat te komen. Ondanks 4 geweldige jaren in het Westerpark, waarin met veel plezier gebruik is gemaakt van deze unieke locatie in de binnenstad van Amsterdam, zat het festival zowel qua ruimte als creatieve potentie op deze plek tegen haar plafond.

Een bundeling van vijf organisaties (Pleinvrees, Next Monday’s Hangover, Cartel, Les Enfants Terribles en Paardenkracht) vormde afgelopen zaterdag de geslaagde vijfde editie van Buiten Westen. Een festival met voor ieder wat wils. Energieke en rebelse programmering van Les Enfants Terribles tot opzwepende  beats van toonaangevende DJ’s bij Pleinvrees; zoals Oliver Koletzki, &ME en Konstantin Sibold. Cartel kleurde niet binnen de lijntjes en dat is ook zeker niet de bedoeling! Tama Sumo viel helaas wat tegen als afsluiter maar Jeremy Underground en Hunee lieten gedurende de avond de menigte hun heupen flink gebruiken en het zweet over je rug lopen!  Paardenkracht had een intiem verscholen hoekje waar discodeuntjes en oldtime favorites de voetjes van de vloer kregen. Omringd door bomen, mooie versiersels en genoeg mensen gaf deze stage een relaxte en sprookjesachtige atmosfeer. De favoriete danser van Paardenkracht stal alle harten van het publiek  met zijn gladde moves gedurende de laatste uurtjes van het festival! Next Monday’s Hangover, had met namen zoals Massimiliano Pagliara, Nuno dos Santos & Patrice Baumel en Agoria als afsluiter een mooie lineup in in hun prachtige stage waar lichtshows de versieringen in de boom belichtte

‘Een festival in balans’ probeerde Buiten Westen te pogen met The Conscious Village, een plek vlakbij de ingang, waar Yoga lessen werden afgewisseld met dans, meditatielessen en massages, waar je schouders los gemasseerd konden worden na het vele dansen. Niet alleen met deze opties werd er balans gecreëerd, maar ook de mogelijkheid om te relaxen in plaats van te shinen op de dansvloer, werd volop gecreëerd door de organisatie. Langs het water en tussen alle eettentjes waren zitzakken, hangmatten en picknicktafels gevuld met vrolijke en lachende mensen. Ja, echt veel had een mens niet te klagen op 16 juli 2016!

Een muzikaal feest met een prettige sfeer op een top locatie buiten de stad. Dit samen met (voor Nederlandse begrippen) goed weer zorgden voor een succesvolle lustrumeditie Buiten Westen. Ouderkerkerplas ja of nee, volgend jaar zijn wij er zeker weer bij!

 

Voor foto’s check de facebook van Buiten Westen 

 

 

21 juli 2016

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter