Report: Buiten Westen 2017

Zaterdagochtend stond ik weer voor de spiegel om mezelf klaar te maken voor de zesde editie van Buiten Westen. Bij aankomst keken we onze ogen uit over de mooie locatie op de Ouderkerkerplas in Amsterdam. Het gras kon niet groener en het strandje niet mooier. Door deze locatie kreeg je gelijk een festival- en vakantie gevoel ineen. Daarnaast was het terrein ook heel leuk, creatief en kleurrijk ingericht door verschillende versieringen zoals een groot reuzenrad en een hele mooie gekleurde 11 meter hoge ballonnenboom die als middelpunt van het festival diende.

Nadat we ons eerste drankje hadden besteld verkenden we het terrein. Wat ons meteen opviel tijdens onze speurtocht waren alle mooie glitter gezichten en gekleurde haren die we tegen kwamen. Wij konden natuurlijk ook niet achterblijven. We bezochten dan ook meteen naar de kraampjes die dit mogelijk maakten om onze festival look af te maken.

Toen we verder liepen viel ons beglitterde oog meteen op de dans yoga lessen die werden gegeven. Uitkijkend op het water naast de yoga lessen kon je, je ook nog heerlijk laten masseren. Hierdoor creëerde de organisatie van het festival een heerlijk relaxte sfeer. Nadat we een leuk lesje hadden meegedaan was het dan toch echt tijd voor onze eerste dansjes.

Na veel gedanst te hebben en ook veel vrienden te hebben gemaakt kwamen we rond half zes aan bij de stage van Pleinvrees. Deze area bevond zich op het strand waar op dat moment Adam Port en Rampa kozen voor een opzwepende set. Je kon lekker je schoenen uit doen en met je voeten in het zachte zand dansen. In het water naast het strand lag een leuk klein platvormpje waar je door het water naar toe kon lopen om er op te dansen, met een goed zicht op de stage.

Door al dat dansen kregen we uiteindelijk wel wat honger en gingen op zoek naar wat te eten. In het middelste deel van het festivalterrein was een heel gedeelte ingericht met verschillende food-trucks. Van een kraampje met heel veel snoepjes tot gewoon een lekker patatje en pizza’s. Er was genoeg keuze om lekker te eten en jezelf op te laden voor de avond. Dit kon je o.a. doen op het rgas aan de waterkant. Met alle muziek op de achtergrond was dit heel erg fijn.

Na het eten begon het jammer genoeg een beetje te regenen. Maar ook in dat klein beetje regen stonden we nog lekker te dansen. De rest van de avond was ook zeker geslaagd door de geweldige sfeer van het festival en het publiek. Na afloop reden er genoeg pendelbussen naar het station waardoor je ook niet lang hoefde te wachten. Het festival is dan ook zeker een aanrader voor volgend jaar!

Janne

18 juli 2017

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter