Report: By the Creek 2022

Report: By the Creek 2022

In het weekend van 2 en 3 juli was het na twee jaar ein-de-lijk het weer tijd voor één van de leukste festivals van de zomer; By the Creek. Het gehele weekend braken de beste house, tech-house, techno en urban artiesten de verschillende stages van het festival af. Wij waren het hele weekend er uiteraard weer bij om verslag te doen en om te genieten van dit unieke festival! Ditmaal de ervaring van twee verschillende reporters op twee verschillende dagen.

Zaterdag ervaring Brent:

Het festival

25 graden, korte broek en luchtig bloesje aan en we waren weer klaar om een heerlijke dag te genieten bij het By the Creek festival in Vianen. Eenmaal aangekomen bij de festivallocatie was gelijk te zien wat het festival zo uniek maakt, namelijk dat het festival deels onder de A2 tussen Vianen en Utrecht plaatsvindt.

Na de spullen in de kluisjes gelegd te hebben en een lekker koud drankje gehaald te hebben, begonnen wij onze dag bij de Garden stage. Dit is slechts één van de vijf unieke stages waar genoten kon worden van de lekkerste muziek. Naast de diverse artiesten, leuke mensen, verschillende foodtrucks en mooie locatie, was het festival enorm goed georganiseerd. Zo hoefde je ongeacht de drukte nooit langer dan 3 minuten te wachten op je drankje en stonden er vrijwel geen rijen bij de wc’s. Dit maakte de experience van het festival nóg completer. Voor de liefhebber die even bij wilde komen van de snoeiharde technobeats van o.a Diøn of Paula Temple was het nabijgelegen strandje óf het reuzenrad the place to be.

Harbour BTC

Het festivalterrein

Aan het water, onder de brug, of in het gras: het terrein van By the Creek heeft voor iedere bezoeker wat wils. Van urban beats met artiesten als Sevn Alias en Bizzey tot beuken op keiharde techno van Cynthia Spiering en Talismann, terwijl de auto’s boven je hoofd voorbij raasden bij de Bridge stage. Hete muziek, hete mensen, heet festival; voor iedereen het niet graag koud had, zat je onder de tentdoeken van de Harbour stage (letterlijk en figuurlijk) gebakken, met lekkere deuntjes van o.a. Luuk van Dijk, Chris Stussy en Benny Rodriguez. Daarna kon je afkoelen bij de kleine maar verfrissende Bar le Duc stage. Voor de natuurliefhebbers onder de bezoekers kon je zoals gezegd terecht op het heerlijke strandje, waar je in een schitterende oranje zonnegloed kon uitrusten. Al met al was er op By The Creek een overvloed aan opties om je dag in te vullen.

Garden BTC

De sfeer & ervaring

De sfeer zat er lekker in en mensen uit het hele land zijn een kijkje komen nemen op deze unieke locatie. Recreatieterrein Middelwaard is de ideale plek om tot rust te komen en vervolgens weer uit je dak te gaan. Zo hield iedereen het tot 11 uur makkelijk vol en was er na de oplaadmomenten meer dan genoeg energie om te dansen. Eén ding is zeker… wij gaan zeker vaker terugkomen bij By the Creek!

 

Zondag ervaring Rick:

Voor de techno-liefhebber was er een stage dat techno ademt. Hoewel techno nu breed is omarmt door de muziekliefhebber. Kent men het vroeger van de illegale raves onder bruggen en andere illegale plekken. Die brug die stond er! De stage ‘Bridge’ was letterlijk onder de brug. Onder de drukke A2 werd de stage gehost door Basis.
Midnight Vices’en ‘Regal’ wonden er geen doekjes om, vanaf het moment van aankomst was het daar ‘rammen’.

We hadden de rest nog niet eens gezien dus zijn eerst een rondje gaan lopen. Via een duidelijk en ruim pad kwamen we uit bij ‘Garden’ gehost door ‘Zeezout’. Deze stage, heerlijk in het zonnetje, draaide vrolijke house waar je drankje alleen maar beter van ging smaken. Die drankjes trouwens, die haalde je gewoon met je pinpas. Geen gehannes met muntjes! Wellicht wat confronterend als je nu echt ziet wat een aantal drankjes kosten. Maar het is niet duurder of goedkoper als elders. Je hebt in ieder geval geen dure muntjes meer over na je festivaldagje.

Van de vrolijke house gingen we de ‘Harbour’ stage gehost door ‘Nachtcollege’ in. Franky Rizardo draaide de voeten van de vloer in deze zonovergoten tent. De tent die was voorzien van een doorzichtig dak, voorzag deze stage van een zomerse sfeer met bijpassende temperaturen. Net als bij de andere stages stonden hier genoeg barren langs om ervoor te zorgen dat je niet lang moest wachten om je drankjes weer op te halen.

17.30 en wij wilden Nico Moreno op zien komen onder de ‘Bridge’. We waren niet de enige, want het was direct druk. En dat was te begrijpen, Nico draaide een dijk van een set, waarbij er zo geraved werd, dat het stof af en toe van de vloer opsteeg.
Tegen het einde van zijn set kregen we steeds meer ruimte, bleek dat natuurlijk Ronnie Flex met zijn vrienden op begon te treden. Op de ‘Boulevard’ stage gehost door ‘Vunzige Deuntjes’.

We hebben direct maar even wat gegeten, keus zat! Een frietje, een hamburger maar ook een pasta of pizza stonden op het menu! Tegen prijzen die we gewend zijn van een festival. Heerlijk in het zonnetje gezeten, op een van de stoelen die er genoeg stonden. Dat viel sowieso wel op, er waren genoeg barren, eettentjes, stoelen en toiletten voor iedereen. Nergens waren er abnormale wachtrijen en dat scheelt toch een hoop frustratie.

Buikjes vol en nu afsluiten onder de brug. Overdag stonden we nog in de schaduw, maar de zon zakte onder de brug dus daar viel nog even van te genieten. Terwijl de zon achter De Lek wegzakte werd het donkerder en donkerder. Perfect om nog even van de lichtshow te genieten die veelal gericht was op de brug, gaf een heel gaaf effect. Want heerlijk deze lange dagen. Maar daardoor merk je niet veel van de lichtshow waar ze zoveel tijd in steken.

23.00 en gaar maar voldaan naar huis. Geen opstoppingen of opstootjes door drukte gezien, dus ook dat scheelde een hoop frustratie! Wij hadden het geluk dat we opgehaald werden in Vianen, dus wij stonden binnen 15 minuten weer in Utrecht. Ideaal!

7 juli 2022

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter