Report: By The Creek Festival 2018

Zaterdag 7 juli was het tijd voor By the Creek! Zelf woon ik in Utrecht dus Vianen was lekker dichtbij. Het terrein lag nog wel een stukje van Utrecht af, maar was prima te bereiken met zowel auto als pendelbus. Ik was met de auto en alles was hiervoor goed geregeld qua parkeergelegenheid.

Omdat het de hele dag lekker warm was mocht er zelfs gezwommen, iets wat bij de meeste festivals niet mag. Dit was van te voren goed aangegeven via Facebook en dus hadden wij ook onze bikini meegenomen. By the creek is opgebouwd bij een klein strandje waar je even lekker met je voeten het water in kon of kon liggen op het strand. Eventjes lekker bruin worden!

by-the-creek-sfeer

Ondanks het relaxte strand, kwamen wij natuurlijk om een dansje te wagen. Bij binnenkomst kon je gelijk je heupen losmaken bij de mega stage van Vunzige Deuntjes. Hier was de sfeer goed en werd veel gedanst. Billen schudden dat konden ze hier wel!

Even verderop was de stage van de Basis, een club die bekend is in de Utrechtse techno scene. Ik was hier al bekend mee en moet zeggen dat dit niet teleurstelde. Deze stage was gebouwd onder een brug, wat het geluid fantastisch maakte. Ook was de lichtshow en de beelden op het scherm erg indrukwekkend. Zeker een aanrader om naar deze eind show te gaan om knallend af te sluiten.

Verder was er ook nog een ‘garden’ van Zeezout. Een leuke en vooral gezellige stage opgebouwd als een tuin, waarbij je in een groot rondje om de DJ heen stond. Hier kon je even bijkomen als je klaar was met het beuken bij de Basis. Ten slotte was achteraan het terrein nog de Harbour. Dit deed mij denken aan een soort mega kas, die leuk was versierd met grote roze balonnen.

Het terrein was dus erg groot opgebouwd, veel groter dan ik had verwacht toen ik verhalen hoorde van vorig jaar! Wel vond ik het erg druk, overal krioelde het van de mensen, wat zorgde voor mega rijen bij wc’s en muntverkoop.

Wel was het erg leuk om zoveel verschillende mensen op hetzelfde festival te zien. Er was echt voor iedereen wel iets. Vooral het contrast tussen de Basis en Vunzige deuntjes vond ik leuk om te zien. Je ziet namelijk ook veel mensen die van beiden muziekstijlen houden en dus genoeg keuze hadden om ergens te staan.

13 juli 2018

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter