Report: ChinChin Festival 2018

Report: ChinChin Festival 2018

Op zaterdag 7 juli vond in de Amsterdamse Tuinen van West het eerste ChinChin Festival plaats. ChinChin, bekend van de Amsterdamse club, had gezien het jaar waarin ze hun eerste festival gaven geluk met het weer. Het is een goede zomer en ook de zaterdag van het festival was het enorm mooi weer.

chin-chin-festival

Tuinen van West is met het OV vanaf Amsterdam Centraal ietwat ver, je doet er dan ongeveer 40 minuten met de bus over. Dit geldt ook voor een fietstochtje vanaf Amsterdam Centraal richting de locatie. Maar luie festivalgangers pakken graag de taxi, of in het geval van ChinChin de ViaVan. Je kreeg met een speciale ChinChin kortingscode een krediet van €15 te besteden. Zo kon zo goed als gratis vanuit binnen de Amsterdamse ring heen en weer gereden worden. Een zeer aangename toevoeging voor deze luie FestivalFan, zeker na een dag hard dansen op het festival!

De muziek werd georganiseerd door de organisaties Het Partyfeest, Terug naar Toen, Happy Feelings en Cirque du Zoleip. Persoonlijk was ik al fan van de Partyfeest feestjes, dus mijn verwachtingen waren hoog. Zij hadden dan ook hele leuke artiesten in de aanbieding, met onder andere de gouwe ouwe Trafassi (bekend van oa. Wasmasjien). Hun stage leek te worden gesponsord door Deperados, een mooi afgesloten cirkelvormig podium met een balkon eromheen. Dit zorgde voor een enorm leuke sfeer, wat werd versterkt door de voornamelijk meezingnummers van het Partyfeest. Erg gezellig!

Happy Feeling en Cirque du Zoleip hostte de tent, waar ik eigenlijk niet zoveel tijd heb doorgebracht vanwege het mooie weer. Het moment dat ik er was leek het in ieder geval lekker los te gaan! Het echte feest was echter bij de Mainstage, genaamd ChinChin Dynasty, waar namen zoals Poke, Phalerieau, Geza Weisz en Dio langs kwamen. Het festival werd afgesloten door de grote naam van de drie jongens van KrissKross Amsterdam. Een geweldige mix tussen oldskool en nieuwe hip-hop nummers en meezingers.

Inclusief het lekkere eten wat er werd geserveerd en de gezellige mensen een geslaagd festival. Tot volgend jaar Chinchin!

18 juli 2018

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter