Report: Circoloco x Loveland ADE 2018

Report: Circoloco x Loveland ADE 2018

Circoloco, het befaamde feest van DC10 uit Ibiza is nu al bijna tien jaar een bekend concept. Zo ook in Nederland waar Loveland zijn vaste standplaats heeft gevonden in de Mediahaven. Met de sound van dance, techno en house past dit feestje perfect in het programma van ADE. Deze party was dan ook in no time uitverkocht, maar wat wil je met zulke pareltjes in de line-up.

Rond 01:00 uur begon iedereen een beetje binnen te druppelen, maar alles verliep tot mijn verbazing soepeltjes. Het duurde dan ook niet lang voordat je binnen stond. Hier mogen andere festivals wel een voorbeeld aan nemen. Wat wel een beetje jammer was dat een kleine locker €8,- kostte waar je dan ook nog eens geen borg van terug kreeg., Enfin, door naar de munten. Deze konden louter bij automaten worden gehaald, dit ging dan ook als een speer. Pinpas erin en de munten kwamen je tegemoet.

First thing first: biertjes halen en vervolgens even een rondje lopen door de zalen. Wat gelijk opviel was dat het ontzettend donker binnen was. Door de lichtshow was dit net niet storend, want de rode lichten geven wel een clubbin’ vibe waardoor ik vergat dat ik in een loods in de punt van de Houthavens was beland.

Er waren twee zalen, een grote en een kleinere, maar in beide zalen was de muziek goed afgesteld, want als we vooraan stonden was dit nog steeds goed behapbaar voor de oortjes. In de basement, waar de wc’s zich bevonden, was zelfs ook klein zaaltje waar het écht helemaal los ging. Terwijl je dus een bezoekje aan het toilet bracht bewogen de dixi’s met de beat van de muziek mee (lees: lawaai). Ook in de dixi’s was het bizar donker dat je amper je voeten kon zien, dus was wel echt een minpuntje.

Het publiek was erg internationaal. Voor m’n gevoel waren er merendeel toeristen en weinig Nederlanders, niet dat dit erg was in tegendeel zelfs deze mensen genieten zo erg van dit soort feesten. Dit kan misschien met het internationale karakter van Ibiza te maken hebben. Dit feestje stond op het lijstje toen ik zag dat m’n nieuwe favoriete DJ ging draaien, Amelie Lens. Ze draaide alleen wel op het einde, maar onder het nom ‘Save the best for last’ was dit helemaal prima. Ze maakte het wachten dan ook meer dan waard! Wat een heerlijk setje heeft deze meid gedraaid. Ook de Martinez Brothers maakten al m’n verwachtingen waar.

Oftewel, samen met de mensen uit de hele wereld is er een heerlijk feestje neergezet. Ik ben nu ook wel heel benieuwd geworden naar de edities in Ibiza..

23 oktober 2018

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter