Report: In The Cloud Festival

Report: In The Cloud Festival

Vrijdag 14 juni vond de aller eerste editie plaats van In The Cloud Festival op het circuit van Zandvoort, wij waren aanwezig om verslag te doen!

Bij aankomst (rond vier uur) viel ons al gelijk een behoorlijk lange rij op. Er waren namelijk maar 3 poortjes waar we door heen moesten lopen met zijn alle. Zodra ons kaartje gescand werd mochten we doorlopen naar de beveiliging waar onze tassen werden gecontroleerd. Hier werd je van top tot teen gecontroleerd en daarna kon je doorlopen om een kluisje te gaan halen. Een kluisje koste 10 euro waarvan 5 euro borg was. Hierna gingen we verder om muntjes te halen. Hier was het ook erg druk waardoor het in totaal een uur heeft geduurd voordat we echt van de muziek konden gaan genieten. Wat erg jammer was.

Het festivalterrein was eigenlijk één lange strook en alle stages lagen daar links van. Aan de rechter kant had je de duinen wat erg leuk was, want zo kon je boven lekker in de duinen zitten en over het festivalterrein heen kijken. Alle 6 stages lagen alleen erg dicht bij elkaar, waardoor je eigenlijk nooit de muziek hoorde van één stage maar dat je verschillende melodieën door elkaar hoorde. Tenzij je helemaal vooraan stond, dan kon je wel vol genieten van de muziek.

Het festival werd gehost door Op De Valrave, CLiCK, HEY!, Avant Garde, Stalker en Deephouse Database wat goed te zien was. Het festival was voor mij persoonlijk namelijk niet echt één festival. Je zag goed dat elke stage zijn eigen aankleding had waarin sommige goed geslaagd waren en sommige stages erg matig waren, zo wel qua geluidsinstallatie als de aankleding en de sfeer die ze over proberen te brengen. Wat voor ons echt een groot minpunt was is dat je moest betalen om naar de wc te mogen gaan. Voor één muntje ( 2,50) kon je de hele dag naar de wc gaan. Dus als je maar één keer naar de wc wilde gaan moest je alsnog betalen met één muntje. Wat wel erg fijn was was dat de wc’s altijd schoon waren. Ook stonden er genoeg wc’s en hoefde je niet al te lang te wachten.

Ondanks de opstart problemen hebben we toch nog een leuke avond gehad. Vooral toen Eric de Man afsloot bij de Avant Garden stage ging het dak er af! De sfeer zat er goed in en het viel ons op dat het publiek erg gemengd was qua leeftijd wat ook fijn was.

 

In The Cloud Festival bekroon ik met een 6.

 

Hoe heb jij In The Cloud Festival ervaren? Laat het weten in de comments!

 

 

16 juni 2014

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter