Report: Concert at SEA 2019

Report: Concert at SEA 2019

Het weekend van Concert at SEA stond weer voor de deur en de weersvoorspellingen zagen er goed uit. Veel zon, lekkere temperaturen en hiervoor natuurlijk de beste locatie: aan de kust. Het programma zag er veel belovend uit met elke dag top artiesten voor jong en oud! Ik kon niet wachten om weer lekker te dansen aan zee.

Concert at SEA is een festival voor iedereen (jong, oud, fervent festivalganger of dagjesmensen), waarover je van voorgaande jaren veel positieve reacties kunt lezen. Ook dit jaar was het festival weer verdeeld over drie dagen. Je kan genieten van verschillende optredens op vier verschillende podia’ s. Beginnend op donderdag middag en door tot en met zaterdagnacht.

Weekend vanaf donderdag
Het moment was daar, donderdagmiddag. Op tijd stoppen van het werk en snel door naar de Brouwersdam. Een unieke festivallocatie in Nederland, een dam tussen twee eilanden met een mooi aangelegd strand. Vanaf twee uur kon je het terrein op en begon het weekend. Ik kan er wel aan wennen, weekend vanaf donderdag middag. Vanuit de organisatie ontvingen we al vele tips via sociaal media en de mail, onder andere hoe je het beste het terrein kon bereiken. Zowel voor eigen vervoer als met de pendelbus was dit allemaal goed en duidelijk georganiseerd. Ook op het terrein kon je niet verdwalen, bij de ingang werden boekjes uitgedeeld met plattegronden en tijdschema’ s. Mocht je deze gemist hebben was er nog altijd de Concert at SEA app, waarop je zelf je favoriete kon aanvinken en je gewaarschuwd werd kort voor het optreden, zodat je niks kon missen.

Voor de eerste dag waren en twee van de vier podia’ s geopend: het Zeeland Podium, de Mainstage, en op het strand stond een kleiner podium met een geweldige sfeer. Hier kon je zittend in het zand de optredens van heel dichtbij bekijken. Deze sfeer plus een mooie zonsondergang waren de perfecte combinatie voor onvergetelijke optredens. Op het hoofdpodium werden we opgewarmd door Nielson. Waarnaar Wulf het feestje doorzetten. Hierna was het tijd voor rock en roll. Niemand kon stil blijven staan bij de Golden Earring. Het feest afgesloten werd door niemand minder dan Guus Meeuwis. Een groots Brabants feest op de Brouwersdam in Zeeland. Hij begon rustig met Ik Wil Je maar sloot af met ’t Dondert En ’t Bliksemt, waar het nodige bier de lucht in ging.

(tekst gaat verder onder foto)

cas-report

Foto door tomdoms.com

Mystery act BLØF ook op vrijdag
Uitgerust van de spetterende eerste dag, waren we weer fit voor de vrijdag en ging het terrein al vanaf 12 uur open. Het feest ging nu verder op alle vier de podia op het terrein. Er vonden dus ook weer verschillende optredens op het strand plaats. Hierbij was voor mij het hoogtepunt de mysterie act Bløf. Door de drukte was er bijna geen strand meer over, maar de sfeer was top! Natuurlijk kon hun plaat Zoutelande (40 km verderop) niet ontbreken. Ook bij het Umoja podium waren er verschillende top optredens. Zo zongen hier o.a. de Nederlandse zangeressen Davina Michelle en Sharon Kovacs. Samen met weer een geweldige zonsondergang werden we mee genomen naar de Spaanse kust door Alvaro Soler. Waar komt de naam van het podium, Umoja, eigenlijk vandaan? Het door BLØF opgerichte Umoja Fonds is een klimaat- en ontwikkelingsfonds en strijdt bijvoorbeeld tegen armoede in ontwikkelingslanden. De organisatie van Concert at SEA compenseert de CO2-uitstoot die bezoekers en organisatie produceren aan dit fonds. Verder is het festival constant op zoek naar nieuwe manieren om het een zo duurzaam mogelijk festival te maken, denk aan het recyclen van de bekers.

Terug naar het festival! Je kon op vrijdag tussendoor in het AD Theatercafe nog los gaan op de diskjochies van Smérrig, hier ging het dak er aardig af. Op het hoofdpodium waren mooie optredens van onder andere Jett Rebel, Ilse de Lange en de Jeugd van Tegenwoordig. Bij de laatste groep zorgde vooral het nummer Sterrenstof ervoor dat CaS lekker meeging met de muziek. Voor de eindshow, op Umoja, stond The Partysquad geprogrammeerd. Het ideale DJ duo als afsluiter. Het gehele terrein veranderde namelijk in een groot feest, iedereen ging van links naar rechts en van boven en naar beneden en het nodige bier vloog door de lucht heen.

Tropische zaterdag
Weer opgefrist en goed ingesmeerd: klaar voor de zaterdag. Een tropische temperatuur en sfeer beloofde weer voor een mooi feestje te zorgen. Ook op deze dag stonden op alle podia ’s weer top artiesten geprogrammeerd. Vandaag kwam onder andere Douwe Bob, Novastar, Bizzey langs. Naast de zon hing er ook erg veel liefde in de lucht bij Kraantje Pappie. Tot slot de act waar het voor veel mensen om draait: 120 minuten lang genieten van Bløf. Er werden geen bekende nummers uit het repertoire overgeslagen en iedereen zong uit volle borst mee. Voor degene die hierna nog steeds geen genoeg van Concert at SEA hadden was er nog Wipneus & Pim. Dit duo staat al jaren op het festival en zetten het terrein voor het laatst op zijn kop dit jaar. Mocht je overigens gedurende het hele weekend even zin hebben om gek te doen en lekker mee te zingen kon je terecht bij de silent disco die op alle drie de dagen georganiseerd werd.

(tekst gaat verder onder foto)

concert-at-sea-report

Foto door: Bart Heemskerk

Niet te vergeten: de randzaken
Natuurlijk moest er door al dit gedans ook goed gegeten en gedronken worden. Het foodcourt was dit jaar weer verbeterd. Alles wat je aan eten kunt verzinnen was wel te krijgen. Van gezond tot ongezond, met hapjes van verschillende culturen tot ijsjes en veel zoetigheid. Aan de schijf van vijf werd goed gedacht. Elke dag een verschillend menuutje wat je zelf kunt samenstellen. Ook aan drinken geen gebrek, van koffie tot aan cocktails het was er allemaal. In vergelijking met vorig jaar waren de eet plekken nog beter voorzien en kon je rustig aan een statafel of picknickbank je snack nuttigen. Er waren ook extra wc’s geplaatst waarbij je ook je flesje water gratis kon vullen, dit was vooral op zaterdag erg handig. Voor het afval werd goed gezorgd met duidelijke afvalbakken. Ook kon je oude bekers inruilen tegen muntjes. De loketten waar je munten kon halen stonden ook goed verdeeld over het terrein en waren er ruim voldoende. Lange wachtrijen zag je nergens en er liep ruim voldoende personeel. Complimenten voor de organisatie!

Kort samengevat was alles aanwezig voor een top weekend Concert at SEA. Geweldige optredens, super sfeer, heerlijk eten en drinken, een fanatische locatie en niemand minder dan de hoofd act van het weekend: de zon. Gelukkig is de zondag nog vrij om de stem weer te laten herstellen en bij te slapen. Ik heb genoten en kan niet wachten tot de volgende editie Concert at SEA. Deze staat namelijk al gepland in 2020. Dan vindt het festival plaats donderdag 25 t/m zaterdag 27 juni.

Tekst: Roy van Gelder
Header foto: Bart Heemskerk

1 juli 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter