Report: Concert at Sea 2023

Report: Concert at Sea 2023

In dit artikel zetten we twee reports van Concert at SEA op een rij: het eerste op donderdag 22 juni (inclusief foto’s) en daaronder lees je hoe wij CAS op vrijdag en zaterdag hebben beleefd.

Donderdag

Hier aan de kust… De Zeeuwse kust…
22 juni was het weer zo ver, de Brouwersdam werd weer omgetoverd tot een festivalterrein!
Ik heb het dan natuurlijk over Concert at Sea! Onderweg in de file, want flink wat wegwerkzaamheden en drukte, had ik een korte déjà vu. Vorig jaar was de eerste dag van Concert at Sea omgetoverd tot Poncho at Sea en ook nu leek de eerste dag in het water te vallen.
Gelukkig bleek de hoeveelheid en de tijd dat het zou regenen achteraf een stuk minder!

Concert at Sea is uniek om meerdere redenen. Allereerst de locatie, de Brouwersdam. Wat een waanzinnige omgeving. Daarnaast heb je nog het publiek. Ondanks regen, zon, wind… Het maakt niet uit. Concert at Sea heeft een grote groep vaste bezoekers en deze maken het jaar in, jaar uit tot een fantastisch evenement.
Dan heb je nog de artiesten. Gevestigde namen, beginnende artiesten, verschillende genres. Alles komt voorbij.

Zo begonnen we traditiegetrouw met Cover at Sea. Een samensmelting van BLØF en een heleboel muzikale vrienden van de band.

Claude @ Concert at Sea 2023

Claude @ Concert at Sea 2023 | Foto: Leltz Fotografie

Ook Claude stond op de lijst. Met zijn hits waar hij soepel schakelt tussen Frans- en Nederlandstalig en de gigantische gunfactor die deze jongeman heeft, speelt hij ieder publiek plat. Dit zijn zeker niet zijn laatste woorden, hopen we.

Daarna krijgt de Brouwersdam een Haags tintje. De eerste Haagse festivalsensatie was aan de beurt. This is the moment, Multicolor en vele andere hits werden door Son Mieux gespeeld en deze kleurrijke band bracht wat extra warmte.

Anouk was daarna aan de beurt en was goed. Heel goed. Zoals altijd. Alle hits kwamen voorbij en de Brouwersdam zong fanatiek mee.

Boaz Kok (Goldband) @ Concert at Sea 2023 | Foto: Leltz Fotografie

De volgende Haagse groep was aan de beurt. Goldband, de band die momenteel ieder publiek plat speelt en per optreden meer populariteit geniet. Ook MAAN kwam Stiekem even meezingen en het publiek werd getrakteerd op een fantastisch optreden. De mannen waren goed bij stem en maakten er weer een fantastisch feest van.

Op het andere podium stond Tabitha. Tabitha doet inmiddels wel al een tijd mee, maar nerveus als ze was had ze haar stem goed onder controle. Wat een fijn optreden.

Tabitha @ Concert at Sea 2023 | Foto: Leltz Fotografie

Guus Meeuwis sloot deze eerste dag af en tevreden reden we terug naar huis. Op naar de volgende dag.

De volgende dag was qua temperatuur aanzienlijk beter. En droog. De line-up was ook deze dag goed geregeld en de Brouwersdam vol. Heel vol.

Bente. Een jongedame die we al een aantal keer gezien en gehoord hebben, maar waar ik van verwacht dat we die nog veel vaker tegen zullen komen.

Danny Vera @ Concert at Sea 2023 | Foto: Leltz Fotografie

Danny Vera was ook deze dag aanwezig. Als geboren Zeeuw mag hij natuurlijk niet ontbreken. Sprakeloos. Dat is eigenlijk wat ik ieder optreden van deze man ben. Met zijn unieke sound is hij voor mij misschien wel één van de beste zangers van ons land.
De Brouwersdam swingt lekker mee, wat een muziek!

George Ezra @ Concert at Sea 2023 | Foto: Leltz Fotografie

Als internationale headliner stond dit jaar George Ezra op het podium. Als je zijn stem hoort en geen beeld hebt bij deze zanger, verwacht je een heel ander persoon.
Een stralende zanger die het duidelijk naar zijn zin had.

Spike van Zoest (Di-Rect) @ Concert at Sea 2023 | Foto: Leltz Fotografie

Als afsluiter was daar Di-Rect. Dit keer weer eens met het Residentie Orkest. Wat een dynamiek en wat een fantastische show. Di-Rect goed als altijd, maar nu met een vetgedrukte plus erachter.

Voor mij kwam Concert at Sea dit jaar tot een einde. De zaterdag was ik helaas niet bij. De Brouwersdam en Concert at Sea hebben een speciale plek voor mij, die ik nog lang zal koesteren.


Vrijdag & Zaterdag

Dit weekend was het weer zo ver, HET favoriete festival van de Zeeuwen waar je kan dansen aan zee, Concert at Sea. Niet alleen Zeeuwse fans waren dit weekend aan de Zeeuwse kust te vinden maar ook festival liefhebbers uit heel Nederland. Het festival duurt drie dagen en vond dit jaar plaats op 22, 23 en 24 juni. Tijdens dit driedaagse festival bezoeken zo’n honderdduizend mensen de Zeeuwse kust. Daarmee staat CAS in de top 5 grootste festivals. Vanuit Festivalfans waren wij dit jaar op de Vrijdag en zaterdag aanwezig.

Bløf is het festival aan de Brouwersdam gestart in 2006. Toen der tijd kwamen er al ruim veertigduizend festival bezoekers op af. Zoals ook de voorgaande jaren was het festival verdeeld over 3 stages. Het Zeeland podium en het Umoja podium, hier traden afwisselend van elkaar bekende artiesten op. Daarnaast was er zoals vanouds ook een podium op het strand. Hier traden zoals elk jaar verrassingsartiesten op en was het met je voeten in het zand in spanning afwachten wie het podium zal betreden.

23 juni mochten we eindelijk weer genieten van de prachtige muziek die CAS ons te brengen heeft. Zoals ook vorig jaar het geval was ontbrak de zon niet op vrijdag. Dus snel jezelf insmeren en hup naar de Umoja stage. Op het Umoja podium startte Sophie Straat de dag. Sophie is een zangers die een combinatie van levens- en protestliedjes zingt. Dit is ook terug te zien aan de naam van haar populaire songs ‘Tweede kamer’,’ Wat is het kut om agent te zijn’ en ‘Smartlap is niet Dood’.

Nadat Sophie het festival had afgetrapt en er al een aantal drankjes waren genuttigd konden we de heupen losgooien op de Latin muziek van de wel bekende Rolf Sanchez. Na dit vele dansen in de heerlijke zon was een pauze op het mooie strand welverdiend. Op dit strand stond de festival Lipton Ice toren. En als je deze tegenkomt moet je natuurlijk hun heerlijke Mojito nuttigen met je voetjes in het zand.

Nadat we waren uitgerust gingen we op weg naar het Zeeland podium, want daar stond Danny Vera alweer voor ons klaar. Voor Danny was dit een thuiswedstrijd want hij komt zelf uit Middelburg. Danny begon zijn optreden knallend met zijn favoriete rock nummers. Met zijn mooie Paarse pak stond hij te springen op het podium. En natuurlijk kon tijdens het optreden zijn nummer 1 hit ‘Roller Coaster’ Niet ontbreken. Gedurende dit nummer kon Danny het niet droog houden en hij was niet de enigste.

Zowel op het strand als naast de main stages waren genoeg heerlijke eetkraampjes te vinden. De keuze was reuze! Indische gerechten, Sushi, Pokebowls, Pannenkoeken, Beefburgers, Swirl ijs en de welbekende puntzak friet. Nee niemand kwam iets tekort.

Een uniek moment van deze dag was dat Bløf als verrassing sact op het strand optrad. Het optreden op het strandpodium was prachtig! De avondzon scheen over het terrein en één ding wisten wij zeker. Bij Di-rect wilden wij vooraan staan. Tijdig naar de wc gegaan, een drankje opgehaald en een plekje gezocht. Want ook bij CAS maakte deze geweldige band er weer een FANTASTISCHE show van! De Coverband The Dirty Daddies sloot de vrijdag af met een mega feest bij het Umoja podium.

De zaterdag is de drukste dag bij Concert at Sea. Naast weekendbezoekers zijn er ook velen die alleen op de zaterdag naar de Brouwersdam trekken. Op zaterdag stonden er vele grote artiesten op de twee podiums. Rondé, Antoon, Flemming, de Jeugd van Tegenwoordig, Suzan & Freek, Kriss Kross Amsterdam en natuurlijk het hoogtepunt van het festival; het optreden van Bløf. Het zonnetje scheen en iedereen genoot van het strand en de heerlijke drankjes op het festival. Suzan en Freek zorgde ervoor dat het hele festival losging en bij de Jeugd van Tegenwoordig kwamen er vele oude bekende nummers naar boven.

Bløf zorgde vervolgens voor tranen, kippenvel en vele nummers waar hard werd meegezongen. Niet alleen de bekende nummers als ‘Omarm me’, ‘Aan de kust’, en ‘Harder dan ik hebben kan’ kwamen naar voren, maar ook de wat onbekendere waardoor het publiek kennis kon maken met het brede spectrum van de band. Als afsluiter trad Bløf samen met Portugese zangeres Cristina Branco op, dit zorgde voor een prachtige cover op het nummer ‘Dansen aan zee’. Het festival wordt jaarlijks georganiseerd door de band en het optreden van hen is daarmee een bedankt naar alle bezoekers, mede-artiesten en de organisatie.

Het festival is ieder jaar tot in de puntjes georganiseerd. Zo staan er vele verkeersregelaars, zijn er genoeg parkeerplaatsen met pendelbussen en zijn er op het festival vele EHBO-posten aanwezig. Er zijn oplaadpunten voor je telefoons en voldoende wc’s waar ook drinkwater aanwezig is.

Wat heeft iedereen weer genoten van de artiesten, de sfeer en het weer van dit jaar! Op naar Concert at Sea 2024, dit vindt plaats op 27, 28 en 29 juni!

27 juni 2023

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter