Report: CORE Festival 2023

Report: CORE Festival 2023

CORE Festival: Waar natuur & muziek perfect samenkomen. 

Op zaterdag 27 mei trokken we eropuit naar het boutique festival dat voor de tweede keer plaatsvond in het Brusselse Ossegempark. Twee welbekende toporganisaties (Rock Werchter en Tomorrowland) uit de Belgische festival scene sloegen de handen ineen om dit jaar opnieuw de bezoekers te laten genieten van heerlijke muziek in een prachtige omgeving.

Bosrijke schaduw, indoor intiem of rave pit? 

De dag beginnen we met het gehele festivalterrein te verkennen. Het Ossegempark, gelegen aan het iconische Atomium, leent zich tot wel 5 prachtige podia neer te zetten. Voor wie indoor wil genieten van intieme sfeer, zich wilt begeven in het bosrijk gebied om te genieten van wat schaduw op deze warme dag of anders een soort mini amfitheater die veel weg heeft van de Tomorrowland mainstage pit. Kortom er is voor elke bezoeker wel een leuk plekje!

Rijzende sterren à volonté 

Gezien het een heerlijk warme dag was starten we onze festival dag in de schaduw onder de bomen op de beats van Jordan Vickors, deze London based dj is een rijzende ster binnen de Europese house dj scene. Hij heeft onder meer samengewerkt met Kanye, Virgil Alboh maar ook skatemerken als Stüssy. Iemand om in de gaten te houden!

Foodies, welkom! 

De avond valt, na de eerste dansmoves krijgen we toch alweer trek in een hapje. Geen enkel probleem. Dit festival voorziet de bezoeker van een rijke verzameling aan foodstands. Van heerlijke smashed gourmet burgers tot indian street food of houden we het bij een klassieker, de pizza’s uit Brussels restaurant NONA Pizza. Ook voor elke foodie kan je hier zeker terecht! Zin in een biertje maar niet willen aanschuiven? Geen probleem, de ‘beer only’ bars bedienen je graag en snel! 

TADOW! 

Tijd voor de Mainstage, waar energiebom Masego het publiek aan z’n lippen heeft met monsterhits als Navajo, Tadow, Sunday vibes,… nadat we onze longen en benen weer hebben opgewarmd door deze fantastische artiest trekken we opnieuw door naar de volgende stage met de naam Altverda. Gezien het park niet al te groot is kan je makkelijk de verschillende stages verkennen. Ondanks de korte afstanden hebben de geluidstechnici een super werk gedaan zodat de stages elkaar niet in de weg komen te staan qua muziek. 

 

Tomorrowland boutique style

Zoals eerder aangehaald, Altverda. Een soort amfitheater waar we de rest van de avond vertoefd hebben op een heerlijke set van DJ Seinfeld maar ook collab artiesten van hitmachine Fred Again.. als Romy en Haai zorgden voor een energieke avond.

Voor wie? Als je het niet voor al te grote festivals hebt maar toch wilt genieten van perfecte organisatie, heerlijk goed verzorgd eten en tot slot niet vies bent van wat onbekende maar nieuwe namen te ontdekken? Dan is CORE zeker iets voor jou!

Geschreven voor Jules Juten

7 juni 2023

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter