Report: Dagcollege 2023

Report: Dagcollege 2023

Na 3 eerdere top edities, was het weer tijd voor mij om een college te bezoeken waar ik wél graag naar toe ga: Dagcollege. Afgelopen weekend zijn we afgereisd naar het Klokgebouw in Eindhoven om een dagje goed te beuken.

Goede binnenkomst
Ik had het liever willen uitstellen, maar het zweten begon al in de bus. De reis naar het Klokgebouw duurde niet lang, maar leek uren te duren. De bus zal bomvol met goedgezinde techno liefhebbers. Gelukkig konden we snel uitstappen en moesten we nog een korte wandeling maken naar de locatie. Normaalgesproken zou ik het liefst meteen binnen zijn, maar het was wel lekker om even af te koelen voordat we de volgende sauna gingen betreden.

We kwamen gelijk bij een goede rammer binnen: B2 was aan het draaien in het Laboratorium. Een lekkere binnenkomer dus. Zo kort dat de rij bij de ingang was, was helaas niet het geval bij de rij van de toiletten. Maar we hadden weinig te klagen, tijdens het wachten konden we mee blijven genieten van de set van B2 die door de zaal dreunde.

Op avontuur
Eenmaal klaar met het getut op de toiletten, konden we eindelijk op verkenningstocht. Net als de vorige edities, waren er 3 verschillende stages. Twee daarvan waren harde techno stages, de andere stage was de housekamer. Het was goed te merken dat het grotendeel van de menigte naar dagcollege komt voor de techno. De machinekamer en het Laboratorium waren bomvol in vergelijking met de Housekamer. Om 17:00 liep het even vol in de Housekamer, toen Benny Rodrigues kwam draaien. Nadat Benny zijn kunsten had laten horen, liep het ook weer snel leeg.

Na even rustig op te warmen bij Benny Rodrigues, werd het tijd voor het echte werk. Maar eenmaal kijkend naar de timetable kwamen we voor een dilemma te staan: Vera Grace in het Laboratorium of Shlømo in de Machinekamer. Uiteindelijk toch de keuze gemaakt om voor Shlømo te gaan, omdat hierna Charlie Sparks in de Machinekamer kwam draaien en die wilde we natuurlijk niet per ongelijk missen.

Even opladen
Van al dat rammen krijg je honger, dus het was tijd om wat eten te halen. Onder het genot van een frietje hadden we de tijd een planning te maken van artiesten die we wilden zien. In de eetruimte konden we ook meteen even afkoelen, al viel het ons mee met de temperatuur in de zalen. Wat we ons van vorige edities konden herinneren waren de 2 techno stages verandert in dampende sauna’s. Hier hadden we ons dus al op voorbereid, door luchtige kleren aan te doen en genoeg waaiers in te slaan. Maar tot onze verbazing was de airco goed geregeld deze editie. Eenmaal opgeladen hadden we nog 3 uurtjes de tijd om nog even voluit te gaan op Køzløv, Rebekah en Basswell.

Het hoogtepunt van de dag
Er was ook deze keer weer geen gebrek aan licht en geluid. De hardste setjes dreunde door de speakers en Dagcollege was weer voorzien van de vetste lichtshows. Ik was meer naar zwetende ruggen aan het kijken dan dat ik mee kon genieten van de lichten en visuals, maar dat werd goed gemaakt toen ik door iemand van 2 meter op zijn schouders werd gegooid bij de eindshow. Hierdoor had ik een hele overview van alle losgaande techno liefhebbers die samen aan het raven waren op de laatste beukers die Rebekah nog even door die speakers liet dreunen.

Dagcollege heeft opnieuw niet teleurgesteld. Ik kan wel zeggen dat ik dit de beste editie vond van alle keren dat ik Dagcollege heb bezocht. Dat kan ook niet anders met deze fantastische line-up. Volgende keer ben ik zeker weer terug te vinden bij Dagcollege.

25 september 2023

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter