Report: Dagcollege Eindhoven 2023

Report: Dagcollege Eindhoven 2023

Ook dit jaar stond Dagcollege Indoor weer op het programma in Eindhoven. Wij waren daar uiteraard bij, om verslag voor jullie te doen van dit event. Voor ons is dit een perfecte combi, het liefst gaan wij naar namelijk naar techno/house festivals. Zolang het weer het toelaat staan we dan ook op een buiten feestje, maar dit event is een goede opwarmer voor de zomer.

Na heel de week in de schoolbanken te hebben gezeten, werd het tijd voor het college waar we het meest naar uitkeken. Het beloofde een goed feestje te worden in een uitverkocht, en goed bereikbaar, Klokgebouw. Ondanks dat alle kaarten verkocht waren, was daar niks van te merken bij binnenkomst. De rijen liepen vlot door waardoor niemand lang hoefde te wachten in het droevige weer. Tijd om de jassen in de kluisjes te droppen en naar binnen te gaan. Helaas hadden wij en wat anderen problemen met het openen van het kluisje, waardoor het allemaal wat langer duurde. Gelukkig was er snel iemand van het service team bij om ons op weg te helpen. Enfin, tijd om het Laboratorium in te duiken.

In tegenstelling tot de vorige editie waren er dit jaar geen twee, maar drie stages. Met twee goede techno beukstages en een house stage, was er genoeg vertier heel de dag en voor ieder wat wils. Veel bekende namen kwamen deze dag naar Eindhoven. Zelf keken wij het meest uit naar Cynthia Spiering b2b DIØN en Luuk van Dijk. Met deze favorieten hadden we het niet getroffen, de dj’s moesten namelijk tegelijk draaien. Toch werd het ons deze dag gegund door de goden. Chris Stussy had vertraging opgelopen waardoor zijn tijd werd omgewisseld met die van Luuk van Dijk. Door deze onvoorziene switch konden we toch beide setjes bijna volledig meepakken.

Het was te merken dat de meeste mensen voor de hardere techno kwamen deze dag. Waar het Laboratorium en de Machinekamer ramvol stonden, was het in de Housekamer een stuk rustiger. Dat maakte de laatste stage wel prettig om tussendoor even af te koelen terwijl er genoten kon worden van een lekker setje. Bij alle drie de stages was er geen gebrek aan licht en geluid. Overal werd een lekker sfeertje gecreëerd om goed te beuken of te housen. Bij het Laboratorium en de Housekamer was het vet dat je niet alleen in het publiek kon staan, maar ook achter/naast de dj. Dit gaf een mooi beeld van hoe iedereen losging.

Verder was het eten en drinken erg goed geregeld. Aan de bar hoefde je nergens lang te wachten op je drinken. Zelf heb ik een burgertje op die erg goed smaakte, maar naar verluidt smaakte de tosti’s ook prima. De meeste feestgangers sloegen het hoofdgerecht over en gingen direct door naar het dessert, een ijskoud raketje.

Enige minpuntje deze dag was de rokersruimte. Hier was een ongecontroleerde stroom van mensen die naar binnen en naar buiten gingen. Doordat de bewakers ook niet helemaal leken te weten waar ze mee bezig waren zorgden dat voor lange rijen. Maar dat mocht de pret niet drukken, dan maar een sigaretje minder.

Al met al hebben we een hele mooie dag gehad in Eindhoven. Wat ons betreft is Dagcollege zeker een aanrader voor de liefhebber van de wat hardere techno/house. Tot de volgende editie!

Geschreven door Daan Vermeulen

5 april 2023

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter