Report: Dagcollege Klokgebouw 2022

Report: Dagcollege Klokgebouw 2022

Zaterdag 2 april, Lekker naar Dagcollege in het Klokgebouw in Eindhoven. Na drie kwart jaar wachten eindelijk weer een nieuwe editie en wat fijn om een weer een keer een festival in de buurt te hebben.

Het festival terrein

Station Strijp-S is voor mij ongeveer 10 minuten reizen met de trein en is het vervolgens slechts een bruggetje oversteken en we staan bij het Klokgebouw. Weinig tijd om in te drinken. Toch wist ik nog van de vorige keer dat er een flinke rij voor de ingang kon staan, dus besloot ik een lekker sixpackie bier te halen, zodat ik in de rij nog lekker wat kon gaan drinken. Tot mijn verbazing stond er totaal geen rij en konden we gelijk naar binnen. Dus konden er toch met pijn in mijn hart 4 biertjes de prullenbak in. Na even gefouilleerd te worden konden we een kluisje vinden en stonden we binnen 5 minuten binnen. Met links de House stage en rechts naar de Techno stage. Verder was er op het terrein ook een chill area met WC’s, eten en zelfs een arcade hal! Jammer genoeg was het vrij druk bij de bar dus na even wachten konden we toch met een lekker pilsje bij de House stage staan dansen.

Muziek

Zelf zoek ik mijn festivals uit op basis van de DJ’s die er komen. Gelukkig valt Dagcollege nooit tegen met de DJ’s die er draaien. Toch ben ik niet echt een fan van Techno dus ben eigenlijk heel de avond bij de House stage gebleven. Zo begon mijn dag daar met Relativ, die ik al een tijdje ken toen ze nog onder de naam Buurman & Buurman draaiden. 2 uur lang lekkere plaatjes gedraaid en toen kwam om 17:00 the man Chris Stussy, waar ik zelf groot fan van ben. Wat zo leuk is aan de locatie hier is dat je ook achter de DJ’s kunt gaan staan, waar je zelfs even een praatje kan maken, maar vooral ook lekker kunt meekijken hoe ze bezig zijn. Vanaf daar zie je ook echt goed hoe vet de lichtshow in het Klokgebouw is en dat past perfect bij de smerig lekkere duistere set van Chris.

Na Chris Stussy stond Luuk van Dijk op de planning waar ik ook alleen maar goede ervaringen mee heb gehad. Zijn eerste nummer was gelijk een echte banger. Hierna kwam De Sluwe Vos, die ik al een tijdje niet had gehoord. Ondanks dat ik normaal gesproken meer neig naar de stijl van Luuk en Chris heeft de Sluwe Vos me echt positief verrast. Flinke knallers waar iedereen lekker op stond te beuken, dus voor mij was ‘De Vos’ echt de topper van de avond. Als laatste stond Benny Rodrigues op het podium. Wat een gast is dat zeg. De ene na de andere knaller, alleen vond ik hem aan het einde wel heel overdreven spacey draaien.

Om 23:00 kwam er nog extra goed nieuws en dat was dat ze er nog een uurtje aan gingen plakken, dus mocht Relativ afsluiten. Even was ik bang dat ze niet tegen de knallers van Benny op konden, maar ze hebben zich goed bewezen dat ze ook echt flink kunnen beuken.

Sfeer

De Sfeer bij Dagcollege was echt top! Iedereen was vrolijk en gelukkig en stond uitbundig te dansen. Je kon zien dat iedereen weer harstikke blij was dat alles normaal is. Het fijne vond ik dat je voorin ook gewoon aardig wat ruimte had zodat je lekker kon dansen. Verder was het festival oké aangekleed, maar waren de lichten hartstikke goed. Af en toe werd je er bijna duizelig van, maar alsnog was het wel een genot voor het oog. Hoe al wel ik niet bij de Techno stage heb gestaan weet ik wel dat het daar een feestje was. Had namelijk met een vriend afgesproken om elkaar tegen te komen, maar ik heb hem niet gezien, omdat ik alleen maar aan de House stage was geplakt en hij aan de Techno stage. Dan weet je wel dat in ieder geval alle stages hartstikke goed waren en iedereen het naar zijn zin had hier.

Na een paar edities vond ik dit toch wel een van de betere. De eerste na corona en je merkt het aan iedereen. Mensen blij, Ik blij, wat wil je nog meer. De volgende keer zijn we er weer bij en dan gaan we weer samen genieten. Van begin tot eind heel erg genoten van deze dag. Dagcollege tot de volgende keer!

Michel van Eck

6 april 2022

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter